Изберете Страница

Galaxy S8 на Samsung се опита да копира знакова функция на iPhone 7, но не успя

Най-горещите смартфони на пазара в момента са новите Galaxy S8 и S8+, представени от Samsung в сряда и те несъменно са красиви и добре проектирани. Компанията се постара да опакова в тях редица иновации, събрани в компактен нов дизайн, но всъщност не всичко, което виждаме е ново. Има една знакова функция на iPhone 7/7 Plus, която Samsung се опита да „вземе на заем“, но не успя и това не е само допълнението „Plus” след името на по-големия модел.

iPhone 7/7 Plus не разполагат с физически хоум бутон, или поне не в традиционния симсъл на думата. Apple използва хитра комбинация от чувствителност на натиск и повишена сензорна обратна връзка, за да симулира звука и усещането за действително натискане на бутон, докато той е заместен от парче стъкло. Това елегантно решение работи безпроблемно и е развивано от компанията в продължение на вече пет години, за да бъде усъвършенствана технологията така, че да позволява продължителна работа.

Разбира се Samsung е известна с това, че често заема идеи от своя основен конкурент на пазара и сега не пропусна да го направи, избирайки именно тази функция за своя Galaxy S8. Двата нови модела на корейците също не разполагат с физически хоум бутон, за да може рамката около дисплея им да бъде сведена до минимум в полза на новия дизайн. Виртуален бутон близо до долната част на екрана замества липсващия физически, като също предлага сензорна обратна връзка, подобно на този на iPhone 7.

Именно тук обаче има разлика – чувствителността на този бутон е много далеч от сложността и точността на 3D Touch на iPhone, а чувството при натискането му не е така реалистично, както при оригинала. Вместо това той се усеща като всяка друга сензорна обратна връзка. Това може и да не изглежда голям пропуск от страна на Samsung, но има драматични последици при работа с телефона, и ако компанията наистина има намерение да „заема“ идеи от конкуренцията ще трябва да се постарае по-добре следващия път.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This