Изберете Страница

Galaxy S8 на Samsung се опита да копира знакова функция на iPhone 7, но не успя

Най-горещите смартфони на пазара в момента са новите Galaxy S8 и S8+, представени от Samsung в сряда и те несъменно са красиви и добре проектирани. Компанията се постара да опакова в тях редица иновации, събрани в компактен нов дизайн, но всъщност не всичко, което виждаме е ново. Има една знакова функция на iPhone 7/7 Plus, която Samsung се опита да „вземе на заем“, но не успя и това не е само допълнението „Plus” след името на по-големия модел.

iPhone 7/7 Plus не разполагат с физически хоум бутон, или поне не в традиционния симсъл на думата. Apple използва хитра комбинация от чувствителност на натиск и повишена сензорна обратна връзка, за да симулира звука и усещането за действително натискане на бутон, докато той е заместен от парче стъкло. Това елегантно решение работи безпроблемно и е развивано от компанията в продължение на вече пет години, за да бъде усъвършенствана технологията така, че да позволява продължителна работа.

Разбира се Samsung е известна с това, че често заема идеи от своя основен конкурент на пазара и сега не пропусна да го направи, избирайки именно тази функция за своя Galaxy S8. Двата нови модела на корейците също не разполагат с физически хоум бутон, за да може рамката около дисплея им да бъде сведена до минимум в полза на новия дизайн. Виртуален бутон близо до долната част на екрана замества липсващия физически, като също предлага сензорна обратна връзка, подобно на този на iPhone 7.

Именно тук обаче има разлика – чувствителността на този бутон е много далеч от сложността и точността на 3D Touch на iPhone, а чувството при натискането му не е така реалистично, както при оригинала. Вместо това той се усеща като всяка друга сензорна обратна връзка. Това може и да не изглежда голям пропуск от страна на Samsung, но има драматични последици при работа с телефона, и ако компанията наистина има намерение да „заема“ идеи от конкуренцията ще трябва да се постарае по-добре следващия път.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This