Samsung най-сетне представи своя нов флагман Galaxy Note 9, въпреки че от месеци знаехме как ще изглежда той и какви ще са характеристиките му, благодарение на слуховете и изтичанията. Да, Note 9 е почти сходен с предшественика си, а един бенчмарк тест сочи, че той не може да надмине миналогодишния iPhone X.

Като всяка година, ние феновете на Apple очакваме новото поколение iPhone да дойде с огромни подобрения в производителността, но те няма да са нужни на компанията, в конкурентната борба със Samsung, защото iPhone X дава по-добри резултати в бенчмарк тестовете, въпреки че вече е на почти година. Geekbemch 4 е широкоразпространен тест, който най-добре измерва общото представяне и при него Note 4 със своите 6 GB оперативна и 64 GB вградена памет, дори не е близо до iPhone X(10357 точки) давайки 8876 точки, въпреки че това е значимо пподобрение, спрямо резултата на Note 8. Резултатите са публикувани от Tom’s Guide и сочат още, че iPhone X побеждава Note 9 в повечето тестове, които са от значение, като Slingshot Extreme например, който е един от най-взискателните графични тестове в мобилния асенал на 3DMark. Там резултатите са 4994 срещу 4639, в полза на ябълковото устройство.

Трябва да отбележим разбира се, че има една важна област, в която Samsung все пак успява да блесне и това е представянето на екрана. Новият Super AMOLED дисплей на Note 9 регистрира 224% в цветовата гама на sRGB, което е почти двойно на резултата на iPhone X – 129%.