Изберете страница

iPhone вече е номер 1 марка смартфони в Китай

Ново проучване сочи, че през октомври 2021 година продажбите на iPhone в Китай са нараснали, което го прави най-голямата марка смартфони в страната.

След като по-рано съобщи, че Apple доминира в глобалните печалби на смартфони и може да направи същото в Европа, Counterpoint Research посочва, че iPhone 13 доминира в Китай. Анализатори от фирмата казват, че продажбите на iPhone 13 са нараснали с 46% месечно, докато като цяло китайският пазар на смартфони е нараснал само с 2% през октомври 2021 година.

“Apple можеше да спечели и повече, ако не беше недостигът, особено за Pro версиите”, пише директорът на изследването, Тарун Патак. “Но все пак Apple управлява веригата си за доставки по-добре от другите ОЕМ производители”.

Патак отбелязва още, че челната позиция в Китай сменя притежателите си след упадъка на Huawei.

“Пазарната динамика се промени отново през октомври, като Apple стана новият ОЕМ номер 1 за първи път от декември 2015” продължава той. “Това се дължи на успеха на серията iPhone 13, която също така беше пусната по-евтино от серията iPhone 12 в Китай“.

“Като цяло пазарът в Китай беше бавен през цялата година и растежът на Apple е положителен знак”, добавя старши анализаторът Варун Мишра. “Това показва, че китайските потребители на смартфони се развиват бързо и търсят да купуват повече устройства от висок клас, което може да е добра възможност за марките. Веригата за доставки също дава приоритет на устройствата от по-висок клас и по-висок марж на фона на недостига”.

Отделно се съобщава, че недостигът означава, че Apple се бори да направи достатъчно iPad и iPhone, за да отговори на търсенето в цяла Азия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

Apple пусна може би най-важния си ъпдейт от години – iOS 17.4

Apple пусна може би най-важния си ъпдейт от години – iOS 17.4

Apple пусна снощи iOS 17.4 и iPadOS 17.4 - важна актуализация, целяща да се съобрази със Закона за цифровите пазари (DMA) на ЕС, който скоро ще влезе в сила. Тази версия на операционната система въвежда поддръжка за магазини за приложения на трети страни и носи...

Apple пуска нови 13″ и 15″ MacBook Air с чип М3

Apple пуска нови 13″ и 15″ MacBook Air с чип М3

Apple обяви снощи своята гама от следващо поколение M3 MacBook Air, в 13" и 15" размери. Новите модели вече са налични за поръчка и ще започнат да се доставят на 8 март. Новите лаптопи разполагат с чип M3 с по-висока производителност на CPU и GPU, надграден Neural...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This