Изберете страница

iOS загуби битката за стабилност с Android през последното тримесечие

Операционната система на Apple винаги се е славила със своята стабилност, но след като в последната й версия компанията добави редица нови подобрения и функции, това като че ли се промени.

Ново изследване на Blancco Technology Group сочи, че 62% от iOS устройствата са имали проблеми с производителността през последното тримесечие, спрямо 47% от тези, които работят с операционната система на Google, а най-честото оплакване от страна на потребителите е загряване на телефона.

От публикуваните данни става ясно, че iPhone 6 е основния виновник за тези резултати, като при този модел е отбелязан най-висок процент грешки – 13%, следван от iPhone 5s и iPhone 6s с по 9%.

След прегряването, най-много оплаквания има от крашване на приложения – 15% и проблеми със слушалките – 11%.

„ Ако едно iOS устройство надвиши определен праг на вътрешна температура, това може да доведе до поредица от различни ефекти върху работата на операционната система“ отбелязва BTG в доклада си. „ Прегряването може да доведе до спиране на зареждането, затъмняване на дисплея и други остатъчни ефекти, като слаб сигнал и временно изключване на камерата и светкавицата.“

Ако се питате кои са приложенията, които са крашвали най-често, то водещата позиция е за Instagram с 14%, следвана от Snapchat с 12% и Pokemon GO с 5%.

Тази новина безспорно е неприятна за феновете на Apple, но може би компанията трябва да се замисли за по-голямо усъвършенстване на iOS, особено що се отнася до работата й при по-старите устройства.

Ако погледнем към противниковия лагер, Samsung държи първенството по крашване на своите устройства с 11%. Потребителите, използващи Android имат и проблеми с USB и завишена консумация на батерията, които BTG си обяснява отново с популярната игра Pokemon GO, тъй като тя поддържа дисплея непрекъснато включен и използва GPS локализацията, което неминуемо се отразява на живота на батерията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

Apple пусна може би най-важния си ъпдейт от години – iOS 17.4

Apple пусна може би най-важния си ъпдейт от години – iOS 17.4

Apple пусна снощи iOS 17.4 и iPadOS 17.4 - важна актуализация, целяща да се съобрази със Закона за цифровите пазари (DMA) на ЕС, който скоро ще влезе в сила. Тази версия на операционната система въвежда поддръжка за магазини за приложения на трети страни и носи...

Apple пуска нови 13″ и 15″ MacBook Air с чип М3

Apple пуска нови 13″ и 15″ MacBook Air с чип М3

Apple обяви снощи своята гама от следващо поколение M3 MacBook Air, в 13" и 15" размери. Новите модели вече са налични за поръчка и ще започнат да се доставят на 8 март. Новите лаптопи разполагат с чип M3 с по-висока производителност на CPU и GPU, надграден Neural...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This