Изберете Страница

Face ID работи дори и когато носите маска с iOS 15.4 beta

Бета версията за разработчици на iOS 15.4 позволява на Face ID, която отключва iPhone, да работи дори и когато потребителят носи маска, въпреки че така е по-малко сигурна.

Нов екран в бета версията подканя потребителите да изберат между две версии на Face ID. Едната е стандартната, а другата е тази, която работи дори и когато сте с маска на лицето. Ако потребителите изберат втората версия, Apple предупреждава, че тя е по-малко сигурна.

Това е така, защото Face ID ще удостовери потребителя само с помощта на черти на лицето в областта около очите. Стандартната версия изисква сканирането и използването на цялото лице, включително очите, носа и устата, за да работи.

Чрез намаляване на броя на сканираните функции, сигурността за отключване с лице е съществено по-малка. Въпреки това Apple не е описала колко точно е намалението на сигурността с този метод. Например стандартният Face ID има фалшиво положителен процент от около 1 на 1 милион. Touch ID има фалшиво положителен процент от около 1 на 50 000.

Новата функция взима предвид и потребителите, които носят очила. Процесите на насторйка на Face ID с маска ще подканят потребителя да добави чифтове очила към системата за по-добро разпознаване. Тя обаче предупреждава, че Face ID не работи със слънчеви очила.

По-рано Apple добави възможност за собствениците на Apple Watch, която заобикаля Face ID при носене на маска. Разбира се тя работи само когато имате Apple Watch, което ограничава потенциалната й употреба.

Най-вероятно опцията за използване на Face ID с маска може да се промени до момента, в който излезе публичната версия на iOS 15.4. Apple вероятно ще предостави по-задълбочена документация за сигурност около новата възможност за отключване в близко бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This