Изберете Страница

Face ID и 5G за Mac няма да пристигнат скоро

Отдавна очакваме Apple да предложи Face ID за Mac, точно както го направи за iPhone и iPad Pro, а докладът на Bloomberg за предстоящия MacBook Air носи добри и лоши новини в това отношение.

Друга характеристика, която потребителите отдавна искат за MacBook е възможността да се свързва директно с мобилни данни, когато WiFi не е наличен. В доклада се посочва, че позицията е еднаква и за двете характеристики – те идват, но не скоро.

Apple работи по поддръжката на Mac и опцията да се свързва чрез смартфон мрежи, както и по Face ID, системата за лицево разпознаване на компанията, но изглежда нито една от двете функции няма да пристигне скоро. Изданието твърди, че компанията ги е забавила, след като първоначално Face ID беше планирана да се появи тази година с редизайна на iMac, но сега е малко вероятно да бъде включена в първата итерация на новия дизайн.

Apple има множество препратки към Face ID за Mac в различни патенти назад през годините. Едно от потенциалните предизвикателства пред пренасянета но функцията в Macbook е дълбочината, необходима за точковия проектор. Както iPhone, така и iPad имат много по-голяма дълбочина за работа, отколкото капакът на MacBook, но не е ясно защо това би създало проблем, освен, ако компанията не планира да намали размера на рамката до точка, при която височината също се превръща в проблем. Прорезът също не е опция за екрана на Mac.

Едно от нещата, които биха могли да са от полза е, че Apple съобщава, че е успяла да комбинира точковия проектор и инфрачервената камера в едно. Очаква се това да намали ширината на прореза при тазгодишните модели iPhone и може да позволи на компанията да постави устройството в ъгъла на дисплея, където височината на компонента не е проблем.

Що се отнася до поддръжката на мобилни данни, това е много привлекателно и ще трябва да включва 5G, а компонентите за това все още са относително скъпи, така че не е изненада, че Apple отлага функцията за момента.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар