Изберете Страница

Face ID и 5G за Mac няма да пристигнат скоро

Отдавна очакваме Apple да предложи Face ID за Mac, точно както го направи за iPhone и iPad Pro, а докладът на Bloomberg за предстоящия MacBook Air носи добри и лоши новини в това отношение.

Друга характеристика, която потребителите отдавна искат за MacBook е възможността да се свързва директно с мобилни данни, когато WiFi не е наличен. В доклада се посочва, че позицията е еднаква и за двете характеристики – те идват, но не скоро.

Apple работи по поддръжката на Mac и опцията да се свързва чрез смартфон мрежи, както и по Face ID, системата за лицево разпознаване на компанията, но изглежда нито една от двете функции няма да пристигне скоро. Изданието твърди, че компанията ги е забавила, след като първоначално Face ID беше планирана да се появи тази година с редизайна на iMac, но сега е малко вероятно да бъде включена в първата итерация на новия дизайн.

Apple има множество препратки към Face ID за Mac в различни патенти назад през годините. Едно от потенциалните предизвикателства пред пренасянета но функцията в Macbook е дълбочината, необходима за точковия проектор. Както iPhone, така и iPad имат много по-голяма дълбочина за работа, отколкото капакът на MacBook, но не е ясно защо това би създало проблем, освен, ако компанията не планира да намали размера на рамката до точка, при която височината също се превръща в проблем. Прорезът също не е опция за екрана на Mac.

Едно от нещата, които биха могли да са от полза е, че Apple съобщава, че е успяла да комбинира точковия проектор и инфрачервената камера в едно. Очаква се това да намали ширината на прореза при тазгодишните модели iPhone и може да позволи на компанията да постави устройството в ъгъла на дисплея, където височината на компонента не е проблем.

Що се отнася до поддръжката на мобилни данни, това е много привлекателно и ще трябва да включва 5G, а компонентите за това все още са относително скъпи, така че не е изненада, че Apple отлага функцията за момента.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This