Изберете Страница

Face ID и 5G за Mac няма да пристигнат скоро

Отдавна очакваме Apple да предложи Face ID за Mac, точно както го направи за iPhone и iPad Pro, а докладът на Bloomberg за предстоящия MacBook Air носи добри и лоши новини в това отношение.

Друга характеристика, която потребителите отдавна искат за MacBook е възможността да се свързва директно с мобилни данни, когато WiFi не е наличен. В доклада се посочва, че позицията е еднаква и за двете характеристики – те идват, но не скоро.

Apple работи по поддръжката на Mac и опцията да се свързва чрез смартфон мрежи, както и по Face ID, системата за лицево разпознаване на компанията, но изглежда нито една от двете функции няма да пристигне скоро. Изданието твърди, че компанията ги е забавила, след като първоначално Face ID беше планирана да се появи тази година с редизайна на iMac, но сега е малко вероятно да бъде включена в първата итерация на новия дизайн.

Apple има множество препратки към Face ID за Mac в различни патенти назад през годините. Едно от потенциалните предизвикателства пред пренасянета но функцията в Macbook е дълбочината, необходима за точковия проектор. Както iPhone, така и iPad имат много по-голяма дълбочина за работа, отколкото капакът на MacBook, но не е ясно защо това би създало проблем, освен, ако компанията не планира да намали размера на рамката до точка, при която височината също се превръща в проблем. Прорезът също не е опция за екрана на Mac.

Едно от нещата, които биха могли да са от полза е, че Apple съобщава, че е успяла да комбинира точковия проектор и инфрачервената камера в едно. Очаква се това да намали ширината на прореза при тазгодишните модели iPhone и може да позволи на компанията да постави устройството в ъгъла на дисплея, където височината на компонента не е проблем.

Що се отнася до поддръжката на мобилни данни, това е много привлекателно и ще трябва да включва 5G, а компонентите за това все още са относително скъпи, така че не е изненада, че Apple отлага функцията за момента.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This