Изберете Страница

Dynamic Island на iPhone 14 Pro може да поддържа и игри

Интелигентният Dynamic Island е предназначен умело да прикрива камерата на iPhone 14 Pro, но разработчиците тепърва ще експериментират с други начини за използването му. Apple позволява създаването на приложения за Dynamic Island, които в крайна сметка може да включват и игри.

Разработчикът Крис Смолка, който стои зад приложения като WaterMinder и HabitMinder, сподели проста концепция за игра, подобна на Pong:


В демонстрацията играта Hit the island използва гребло, за да изпрати топката до Dynamic Island, като целта е да го уцелите и накарате да показва анимация. Смолка посочва, че играта става добре, но има някои проблеми със забавянето, които трябва да се отстранят.

Дали Apple ще позволи подобни игри, остава да разберем, но едно е сигурно – предстои да видим и други уникални предложения, след като iPhone 14 Pro и 14 Max излязат на пазара този петък.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This