Анализатори от Barclays представиха новите си бележки към инвеститорите, в които твърдят, че следващите модели iPhone ще включват подобрени сензори за Face ID, наред с някои други промени.

Какво точно означава това не е ясно, но на теория би могло да значи, че Apple ще надстрои системата на своята TrueDepth камера и ще подобри производителността й. Всъщност обаче, компанията рекламира по-бързата работа на Face ID още като една от функциите на iOS 13, което означава, че тези подобрения са дошли още есента и за по-старите модели iPhone, затова може би сега ще предложи някакво хардуерно подобрение в системата.

Анализаторите посочват още, че Apple ще добави 3D ToF сензори в задната камера на моделите от по-висок клас. Технологията е подобна на инфрачервената TrueDepth за Face ID, а добавянето й би означавало по-висока точност на заснемане и по-добро качество, както и нови AR функции.

Накрая докладът потвърждава прогнозите на Минг-Чи Куо за това, че Apple може да се откаже от Lightning конектора още през ледващата година за моделите си от най-висок клас и това би бил първия iPhone без никакви портове, който ще разчита само на безжично зареждане и AirDrop.