Изберете Страница

Barclays: новите модели iPhone ще имат подобрена Face ID и ToF сензори

Анализатори от Barclays представиха новите си бележки към инвеститорите, в които твърдят, че следващите модели iPhone ще включват подобрени сензори за Face ID, наред с някои други промени.

Какво точно означава това не е ясно, но на теория би могло да значи, че Apple ще надстрои системата на своята TrueDepth камера и ще подобри производителността й. Всъщност обаче, компанията рекламира по-бързата работа на Face ID още като една от функциите на iOS 13, което означава, че тези подобрения са дошли още есента и за по-старите модели iPhone, затова може би сега ще предложи някакво хардуерно подобрение в системата.

Анализаторите посочват още, че Apple ще добави 3D ToF сензори в задната камера на моделите от по-висок клас. Технологията е подобна на инфрачервената TrueDepth за Face ID, а добавянето й би означавало по-висока точност на заснемане и по-добро качество, както и нови AR функции.

Накрая докладът потвърждава прогнозите на Минг-Чи Куо за това, че Apple може да се откаже от Lightning конектора още през ледващата година за моделите си от най-висок клас и това би бил първия iPhone без никакви портове, който ще разчита само на безжично зареждане и AirDrop.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This