Изберете страница

Barclays: новите модели iPhone ще имат подобрена Face ID и ToF сензори

Анализатори от Barclays представиха новите си бележки към инвеститорите, в които твърдят, че следващите модели iPhone ще включват подобрени сензори за Face ID, наред с някои други промени.

Какво точно означава това не е ясно, но на теория би могло да значи, че Apple ще надстрои системата на своята TrueDepth камера и ще подобри производителността й. Всъщност обаче, компанията рекламира по-бързата работа на Face ID още като една от функциите на iOS 13, което означава, че тези подобрения са дошли още есента и за по-старите модели iPhone, затова може би сега ще предложи някакво хардуерно подобрение в системата.

Анализаторите посочват още, че Apple ще добави 3D ToF сензори в задната камера на моделите от по-висок клас. Технологията е подобна на инфрачервената TrueDepth за Face ID, а добавянето й би означавало по-висока точност на заснемане и по-добро качество, както и нови AR функции.

Накрая докладът потвърждава прогнозите на Минг-Чи Куо за това, че Apple може да се откаже от Lightning конектора още през ледващата година за моделите си от най-висок клас и това би бил първия iPhone без никакви портове, който ще разчита само на безжично зареждане и AirDrop.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This