Изберете страница

Barclays: новите модели iPhone ще имат подобрена Face ID и ToF сензори

Анализатори от Barclays представиха новите си бележки към инвеститорите, в които твърдят, че следващите модели iPhone ще включват подобрени сензори за Face ID, наред с някои други промени.

Какво точно означава това не е ясно, но на теория би могло да значи, че Apple ще надстрои системата на своята TrueDepth камера и ще подобри производителността й. Всъщност обаче, компанията рекламира по-бързата работа на Face ID още като една от функциите на iOS 13, което означава, че тези подобрения са дошли още есента и за по-старите модели iPhone, затова може би сега ще предложи някакво хардуерно подобрение в системата.

Анализаторите посочват още, че Apple ще добави 3D ToF сензори в задната камера на моделите от по-висок клас. Технологията е подобна на инфрачервената TrueDepth за Face ID, а добавянето й би означавало по-висока точност на заснемане и по-добро качество, както и нови AR функции.

Накрая докладът потвърждава прогнозите на Минг-Чи Куо за това, че Apple може да се откаже от Lightning конектора още през ледващата година за моделите си от най-висок клас и това би бил първия iPhone без никакви портове, който ще разчита само на безжично зареждане и AirDrop.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This