Изберете Страница

Barclays: новите модели iPhone ще имат подобрена Face ID и ToF сензори

Анализатори от Barclays представиха новите си бележки към инвеститорите, в които твърдят, че следващите модели iPhone ще включват подобрени сензори за Face ID, наред с някои други промени.

Какво точно означава това не е ясно, но на теория би могло да значи, че Apple ще надстрои системата на своята TrueDepth камера и ще подобри производителността й. Всъщност обаче, компанията рекламира по-бързата работа на Face ID още като една от функциите на iOS 13, което означава, че тези подобрения са дошли още есента и за по-старите модели iPhone, затова може би сега ще предложи някакво хардуерно подобрение в системата.

Анализаторите посочват още, че Apple ще добави 3D ToF сензори в задната камера на моделите от по-висок клас. Технологията е подобна на инфрачервената TrueDepth за Face ID, а добавянето й би означавало по-висока точност на заснемане и по-добро качество, както и нови AR функции.

Накрая докладът потвърждава прогнозите на Минг-Чи Куо за това, че Apple може да се откаже от Lightning конектора още през ледващата година за моделите си от най-висок клас и това би бил първия iPhone без никакви портове, който ще разчита само на безжично зареждане и AirDrop.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This