Изберете страница

AutoSleep 5 осигурява следене на съня с Apple Watch и поддръжка на iPhone X

Вчера популярната програма за автоматично проследяване на съня, AutoSleep беше обновена до версия 5, която осигурява нови функци и подобрения, включително и поддръжка на iPhone X.

С новите модели Apple Watch, които имат подобрен живот на батерията, много потребители могат да се възползват от възможността да следят съня си, въпреки че Apple все още не предлага тази възможност директно в watchOS. За целта те трябва да използват приложения от трети страни, а едно от най-добрите такива е именно AutoSleep. То може да проследи качеството и продължителността на съня и само чрез iPhone, но много по-удобно е това да стане с помощта на часовника, за да не се налага да оставяте телефона си в леглото. До сега потребителите трябваше да синхронизират приложението с iPhone, за да прегледат изчислените показатели за съня си, но с петата версия на AutoSleep и приложението за Apple Watch вече всичко се случва напълно автоматично, без да се налага извършването на някакви действия на телефона.

Приложението показва данни за качеството на съня и различин статистики, които могат да бъдат прегледани със завъртане на дигиталната коронка на часовника, или чрез превъртане с пръст по екрана. Функцията „Light Off”, която позволява следене на нужното за заспиване време, информацията става още по-изчерпателна, а цветовете на статистиката в самото приложение са заглушени и илюстрират колко време точно е спал потребителят, сравнено с общото време, прекарано в леглото.

Що се отнася до приложението за iPhone, статистиката за съня е значително по-подредена и лесна за намиране, а функцията за откриване на движение е изключена, за да се избегне активирането на часовника по време на сън и съответно да се спести батерия. Тя разбира се може да се включи, ако не носите часовника си нощем, а използвате телефона за проследяване на съня. Информационните екрани са обединени в един общ, като показателите са ясно обозначени и лесно достъпни с един поглед при превъртане.

Графиката на анализа на съня е преместена точно под часовете и разкрива различни данни, като зона на сън и сърдечен ритъм. AutoSleep вече разполага и с опции за споделяне на бележки в социалните мрежи. Като всяко наскоро обновено приложение, то също вече поддържа резолюцията на екрана на iPhone X, а ако сме успели да ви заинтригуваме, можете да го закупите само за 2.99 долара от AppStore.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This