Изберете страница

AutoSleep 5 осигурява следене на съня с Apple Watch и поддръжка на iPhone X

Вчера популярната програма за автоматично проследяване на съня, AutoSleep беше обновена до версия 5, която осигурява нови функци и подобрения, включително и поддръжка на iPhone X.

С новите модели Apple Watch, които имат подобрен живот на батерията, много потребители могат да се възползват от възможността да следят съня си, въпреки че Apple все още не предлага тази възможност директно в watchOS. За целта те трябва да използват приложения от трети страни, а едно от най-добрите такива е именно AutoSleep. То може да проследи качеството и продължителността на съня и само чрез iPhone, но много по-удобно е това да стане с помощта на часовника, за да не се налага да оставяте телефона си в леглото. До сега потребителите трябваше да синхронизират приложението с iPhone, за да прегледат изчислените показатели за съня си, но с петата версия на AutoSleep и приложението за Apple Watch вече всичко се случва напълно автоматично, без да се налага извършването на някакви действия на телефона.

Приложението показва данни за качеството на съня и различин статистики, които могат да бъдат прегледани със завъртане на дигиталната коронка на часовника, или чрез превъртане с пръст по екрана. Функцията „Light Off”, която позволява следене на нужното за заспиване време, информацията става още по-изчерпателна, а цветовете на статистиката в самото приложение са заглушени и илюстрират колко време точно е спал потребителят, сравнено с общото време, прекарано в леглото.

Що се отнася до приложението за iPhone, статистиката за съня е значително по-подредена и лесна за намиране, а функцията за откриване на движение е изключена, за да се избегне активирането на часовника по време на сън и съответно да се спести батерия. Тя разбира се може да се включи, ако не носите часовника си нощем, а използвате телефона за проследяване на съня. Информационните екрани са обединени в един общ, като показателите са ясно обозначени и лесно достъпни с един поглед при превъртане.

Графиката на анализа на съня е преместена точно под часовете и разкрива различни данни, като зона на сън и сърдечен ритъм. AutoSleep вече разполага и с опции за споделяне на бележки в социалните мрежи. Като всяко наскоро обновено приложение, то също вече поддържа резолюцията на екрана на iPhone X, а ако сме успели да ви заинтригуваме, можете да го закупите само за 2.99 долара от AppStore.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This