Изберете Страница

AR/VR очилата на Apple ще работят с платформата xrOS

Очаква се Apple да представи своите AR/VR очила през пролетта на 2023 година. Сега Bloomberg твърди, че компанията най-сетне се е спряла на вариант за име на операционната система, с коята те ще работят и това е xrOS.

Журналистът Марк Гърман смята, че Apple наскоро е променила името на платформата на xrOS, позовавайки се на вътрешни източници, пожелали анонимност, тъй като проектът официално все още е тайна. Според Гърман “xr” означава разширена реалност и се вписва в дългосрочната представа на компанията за това в какво може да се превърне платформата.

Очаква се Apple да пусне скъп модел очила за виртуална реалност с първокласен хардуер, а към бъдещите й продукти да се добавят очила с добавена реалност и контактни лещи, но това ще се случи едва когато технологията е напълно готова.

Журналистът посочва още, че ръководителите на инженерните отдели за Pages, Keynote, Numbers, Notes и Apple News също участват в проекта. Това предполага, че компанията включва основни екипи за приложения, за да завърши изживяването със своите очила, преди дебюта им.

Що се отнася до името xrOS, докладът посочва фиктивна компания, наречена Deep Dive LLC, която стои зад търговската марка на операционната система за цял свят. Въпреки това Гърман посочва, че окончателното име на платформата все още може да е realityOS, а етикетът xrOS да се използва само вътрешно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This