Изберете страница

AR/VR очилата на Apple ще работят с платформата xrOS

Очаква се Apple да представи своите AR/VR очила през пролетта на 2023 година. Сега Bloomberg твърди, че компанията най-сетне се е спряла на вариант за име на операционната система, с коята те ще работят и това е xrOS.

Журналистът Марк Гърман смята, че Apple наскоро е променила името на платформата на xrOS, позовавайки се на вътрешни източници, пожелали анонимност, тъй като проектът официално все още е тайна. Според Гърман “xr” означава разширена реалност и се вписва в дългосрочната представа на компанията за това в какво може да се превърне платформата.

Очаква се Apple да пусне скъп модел очила за виртуална реалност с първокласен хардуер, а към бъдещите й продукти да се добавят очила с добавена реалност и контактни лещи, но това ще се случи едва когато технологията е напълно готова.

Журналистът посочва още, че ръководителите на инженерните отдели за Pages, Keynote, Numbers, Notes и Apple News също участват в проекта. Това предполага, че компанията включва основни екипи за приложения, за да завърши изживяването със своите очила, преди дебюта им.

Що се отнася до името xrOS, докладът посочва фиктивна компания, наречена Deep Dive LLC, която стои зад търговската марка на операционната система за цял свят. Въпреки това Гърман посочва, че окончателното име на платформата все още може да е realityOS, а етикетът xrOS да се използва само вътрешно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This