Изберете страница

AR/VR очилата на Apple ще работят с платформата xrOS

Очаква се Apple да представи своите AR/VR очила през пролетта на 2023 година. Сега Bloomberg твърди, че компанията най-сетне се е спряла на вариант за име на операционната система, с коята те ще работят и това е xrOS.

Журналистът Марк Гърман смята, че Apple наскоро е променила името на платформата на xrOS, позовавайки се на вътрешни източници, пожелали анонимност, тъй като проектът официално все още е тайна. Според Гърман “xr” означава разширена реалност и се вписва в дългосрочната представа на компанията за това в какво може да се превърне платформата.

Очаква се Apple да пусне скъп модел очила за виртуална реалност с първокласен хардуер, а към бъдещите й продукти да се добавят очила с добавена реалност и контактни лещи, но това ще се случи едва когато технологията е напълно готова.

Журналистът посочва още, че ръководителите на инженерните отдели за Pages, Keynote, Numbers, Notes и Apple News също участват в проекта. Това предполага, че компанията включва основни екипи за приложения, за да завърши изживяването със своите очила, преди дебюта им.

Що се отнася до името xrOS, докладът посочва фиктивна компания, наречена Deep Dive LLC, която стои зад търговската марка на операционната система за цял свят. Въпреки това Гърман посочва, че окончателното име на платформата все още може да е realityOS, а етикетът xrOS да се използва само вътрешно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This