Изберете Страница

AR/VR очилата на Apple може да изискват AirPods за аудио

Очаква се AR/VR очилата на Apple да дебютират тази година, а The Information публикува обширен материал, който разкрива някои подробности за устройството. Една от най-интересните е, че очилата може да изискват AirPods за аудио, тъй като чипът Н2 в най-новото поколение AirPods Pro тайно поддържа режим на предаване с ниска латентност, който е проектиран да работи в тандем с чипа H2 в очилата.

Въпреки че лентата за глава ще има интегрирани високоговорители, изданието посочва, че Apple може да изисква използването на AirPods при комуникация с други хора. В статията се посочва още, че високоговорителите в лентата са за носещия очилата, но звукът може да бъде чут и от близки минувачи. Следователно от съображения за поверителност, може да са нужни AirPods при комуникация, така че околните хора да не могат да подслушват разговорите.

Предполага се още, че ще се поддържат само AirPods с чип Н2, което би ограничило съвместимостта само до най-новото поколение AirPods Pro. Други безжични слушалки няма да могат да се използват, тъй като просто ще има много голямо забавяне между това, което потребителите виждат и чуват.

The Information посочва още, че Apple е избързала да представи AirPods Pro 2 преди премиерата на очилата и вероятно ще предложи и други модели с чип H2 в последствие. Специална алтернативна лента за глава ще е достъпна за разработчици, което ще позволи устройството да бъде свързвано с Mac. Въпреки това изданието очаква Apple да популяризира свободно сменяеми ленти за глава като аксесоар на очилата, подобно на каишките на Apple Watch. Тези ленти обаче са по-сложни, тъй като съдържат електронни компоненти и батерии.

Статията преповтаря и по-ранни слухове за техничеките спецификации на устройството, включително 4К micro-LED дисплеи за всяко око, обърнат навън екран, показващ изражението на лицето на потребителя, до 12 камери и други сензори, всичките управлявани от чип М2. Поддържа се и тезата за цена от около 3000 долара, тъй като продуктът ще е снабден с ултра премиум компоненти и материали за шасито като алуминий, стъкло и въглеродни влакна. Твърди се, че очилата ще са много по-тънки и леки от току-що пуснатите Meta Quest Pro.

Освен това очилата ще имат физически бутон, подобен на коронката на Apple Watch, който ще се използва за влизане в режим на поточно видео, представяйки външния свят през екраните. Въвеждането от потребителя се очаква да е предимно с жестове с ръце и гласови команди. Твърди се, че Apple е тествала контролери под формата на напръстник и пръчка, но не е ясно дали те са били одобрени, или не.

Не ес очаква игрите да са основен фокус на очилата, тъй като Apple ще се фокусира върху видеоконференции с отделно приложение, а виртуалните разговори ще се провеждат с помощта на дигитални аватари. Работи се и върху образователно съдържание с добавена реалност, като приложенията за iPhone също ще работят с насложен 2D формат. Очертава се едно доста интересно устройство, което обаче няма да е по джоба на всеки.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This