Изберете страница

Apple Watch Ultra ще получи още по-голям micro LED дисплей през 2024 година

Apple Watch Ultra ще получи още по-голям micro LED дисплей през 2024 година, твърди анализаторът Джеф Пу в своите бележки към инвеститорите.

Пу смята, че моделите Apple Watch през 2023 година ще са скучни и няма да получат значим ъпгрейд. Според него, продажбите на часовниците ще спадат тази година именно поради липсата на значително надграждане на спецификациите.

За сметка на това анализаторът твърди, че през 2024 година Apple Watch Ultra вероятно ще премине към micro LED панел, вместо OLED, като така ще постигне още по-високи нива на яркост и по-голяма точност на цветовете.

Според слуховете, Apple работи върху въвеждането на micro LED дисплеи в някои свои бъдещи продукти. Технологията обаче все още е значително по-скъпа от OLED и mini LED. Това прави Apple Watch идеалният продукт, който може да дебютира първи с такъв дисплей. В крайна сметка именно часовникът беше първото устройство на Apple с OLEDдисплей.

Освен тона Пу добавя, че според източници, запознати с темата, Apple Watch Ultra 2024 ще има по-голям 2.1” дисплей, в сравнение с 1.93” на настоящия модел. Това не означава непременно, че цялото устройство ще стане по-голямо, тъй като компанията може просто да намали рамките около екрана.

Що се отнася до тазгодишното поколение Apple Watch Series 9, все още не е ясно дали Apple планира да пусне и модел Ultra, но множество слухове сочат, че компанията работи върху сензори за измерване на кръвната захар и кръвното налягане, които вероятно ще добави в часовниците си.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This