Изберете Страница

Apple Watch Ultra с microLED дисплей ще бъде пуснат на пазара до 2025 година

Apple Watch Ultra с microLED дисплей ще бъде пуснат на пазара до 2025 година, твърди тайванското издание DigiTimes, като добавя, че Apple планира в крайна сметка да разшири технологията и до iPhone, iPad и Mac.

Според доклада, компанията активно работи върху microLED технологията, откакто придоби калифорнийската LuxVue през 2014 година. Като се има предвид, че производството на microLED дисплеи си остава предизвикателство, а производствените разходи са по-високи, Apple ще започне да я налага с Apple Watch Ultra преди по-големите устройства.

Основен доставчик на microLED чипове ще е европейската компания OSRAM, но има потенциал тайванската Epistar също да се включи до 2026-2027 година, твърди още изданието.

Всъщност вече няколко източника споменаха Apple Watch Ultra с microLED дисплей, сред които Рос Йънг, Марк Гърман и Джеф Пу. Според Гърман преходът към microLED може да започне до края на 2024 година, но времевата рамка може да бъде разширена до 2025 година. Йънг също спомена 2025 година, което отново се потвърждава от DigiTimes сега.

Пу посочва, че новият Apple Watch Ultra вероятно ще има по-голям 2.1” дисплей, а технологията microLED ще позволи по-голяма яркост, в сравнение със съществуващите модели с OLED екрани. Междувременно Apple все още продължава прехода си от LCD към OLED панели. Apple Watch използва технологията от 2015 година, а iPhone постепенно преминава към нея от 2017 година. Слуховете сочат, че първите OLED iPad и MacBook ще се появят през 2024 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This