Изберете страница

Apple Watch Ultra с microLED дисплей ще бъде пуснат на пазара до 2025 година

Apple Watch Ultra с microLED дисплей ще бъде пуснат на пазара до 2025 година, твърди тайванското издание DigiTimes, като добавя, че Apple планира в крайна сметка да разшири технологията и до iPhone, iPad и Mac.

Според доклада, компанията активно работи върху microLED технологията, откакто придоби калифорнийската LuxVue през 2014 година. Като се има предвид, че производството на microLED дисплеи си остава предизвикателство, а производствените разходи са по-високи, Apple ще започне да я налага с Apple Watch Ultra преди по-големите устройства.

Основен доставчик на microLED чипове ще е европейската компания OSRAM, но има потенциал тайванската Epistar също да се включи до 2026-2027 година, твърди още изданието.

Всъщност вече няколко източника споменаха Apple Watch Ultra с microLED дисплей, сред които Рос Йънг, Марк Гърман и Джеф Пу. Според Гърман преходът към microLED може да започне до края на 2024 година, но времевата рамка може да бъде разширена до 2025 година. Йънг също спомена 2025 година, което отново се потвърждава от DigiTimes сега.

Пу посочва, че новият Apple Watch Ultra вероятно ще има по-голям 2.1” дисплей, а технологията microLED ще позволи по-голяма яркост, в сравнение със съществуващите модели с OLED екрани. Междувременно Apple все още продължава прехода си от LCD към OLED панели. Apple Watch използва технологията от 2015 година, а iPhone постепенно преминава към нея от 2017 година. Слуховете сочат, че първите OLED iPad и MacBook ще се появят през 2024 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This