Изберете Страница

Apple Watch Series 8 може да получи ексклузивна функция Low Power Mode

Още преди WWDC 2022 журналистът Марк Гърман съобщи, позовавайки се на собствени източници, че Apple работи върху нова функция Low Power Mode за watchOS 9. Въпреки това следващата версия на операционната система беше обявена без нея. Сега Гърман отново се връща към опцията, като посочва, че тя ще е ексклузивна за Apple Watch Series 8.

В последния си бюлетин Power On журналистът разкрива, че очаква Low Power Mode, която ще пристигне по-късно тази година, но ще бъде обявена като една от новите функции на Apple Watch Series 8. Текущите модели часовници на компанията имат подобна функция, наречена Power Reserve Mode, която изключва почти всичките им функции и показва само времето, за да пести живота на батерията, а в спешни случаи потребителите трябва да рестартират часовника, за да имат достъп до приложения и др. опции.

Според Гърман новата Low Power Mode ще позволи на потребителите да продължат да ползват приложенията и функционалности на Apple Watch, без да изразходват много енергия, или с други думи ще работи подобно на вече наличната в iOS и macOS функция, които преустановяват дейностите на заден план и намаляват производителността на устройството, за да пестят батерия.

Въпреки всичко това, не става ясно защо Apple ще запази Low Power Mode изцяло за Apple Watch Series 8, за който се говори, че отново ще е базиран на същия чип, като своя предшественик. Според слуховете часовникът ще е незначителен ъпгрейд на текущата Series 7 и освен, че ще има същите вътрешни спецификации, ще запази и същия дизайн с 41 и 45 мм версия. Говори се, че Apple работи върху подсилена версия на Apple Watch Series 8, насочена към любителите на екстремни изживявания и също така може да актуализира и своя бюджетен Apple Watch SE, който отново ще е базиран на Series 6, но ще използва същия процесор като Series 8.

Явно хардуерните надстройки ще са малко тази година и може би затова Apple е решила да запази част от софтуерните функции ексклузивни за новите модели Apple Watch, за да ги открои от предишните и да подсили продажбите им. Що се отнася до watchOS 9, тя включва множество нови циферблати, подобрено приложение за тренировки с повече данни, ново приложение за напомняне за лекарства, подобрен мониторинг на съня и пълно приложение за подкасти. Новата версия на операционната система ще е достъпна за собствениците на Apple Watch Series 4 и по-нови модели.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This