Изберете Страница

Apple Watch Series 8 може да получи ексклузивна функция Low Power Mode

Още преди WWDC 2022 журналистът Марк Гърман съобщи, позовавайки се на собствени източници, че Apple работи върху нова функция Low Power Mode за watchOS 9. Въпреки това следващата версия на операционната система беше обявена без нея. Сега Гърман отново се връща към опцията, като посочва, че тя ще е ексклузивна за Apple Watch Series 8.

В последния си бюлетин Power On журналистът разкрива, че очаква Low Power Mode, която ще пристигне по-късно тази година, но ще бъде обявена като една от новите функции на Apple Watch Series 8. Текущите модели часовници на компанията имат подобна функция, наречена Power Reserve Mode, която изключва почти всичките им функции и показва само времето, за да пести живота на батерията, а в спешни случаи потребителите трябва да рестартират часовника, за да имат достъп до приложения и др. опции.

Според Гърман новата Low Power Mode ще позволи на потребителите да продължат да ползват приложенията и функционалности на Apple Watch, без да изразходват много енергия, или с други думи ще работи подобно на вече наличната в iOS и macOS функция, които преустановяват дейностите на заден план и намаляват производителността на устройството, за да пестят батерия.

Въпреки всичко това, не става ясно защо Apple ще запази Low Power Mode изцяло за Apple Watch Series 8, за който се говори, че отново ще е базиран на същия чип, като своя предшественик. Според слуховете часовникът ще е незначителен ъпгрейд на текущата Series 7 и освен, че ще има същите вътрешни спецификации, ще запази и същия дизайн с 41 и 45 мм версия. Говори се, че Apple работи върху подсилена версия на Apple Watch Series 8, насочена към любителите на екстремни изживявания и също така може да актуализира и своя бюджетен Apple Watch SE, който отново ще е базиран на Series 6, но ще използва същия процесор като Series 8.

Явно хардуерните надстройки ще са малко тази година и може би затова Apple е решила да запази част от софтуерните функции ексклузивни за новите модели Apple Watch, за да ги открои от предишните и да подсили продажбите им. Що се отнася до watchOS 9, тя включва множество нови циферблати, подобрено приложение за тренировки с повече данни, ново приложение за напомняне за лекарства, подобрен мониторинг на съня и пълно приложение за подкасти. Новата версия на операционната система ще е достъпна за собствениците на Apple Watch Series 4 и по-нови модели.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This