Изберете страница

Apple Watch Series 8 може да получи ексклузивна функция Low Power Mode

Още преди WWDC 2022 журналистът Марк Гърман съобщи, позовавайки се на собствени източници, че Apple работи върху нова функция Low Power Mode за watchOS 9. Въпреки това следващата версия на операционната система беше обявена без нея. Сега Гърман отново се връща към опцията, като посочва, че тя ще е ексклузивна за Apple Watch Series 8.

В последния си бюлетин Power On журналистът разкрива, че очаква Low Power Mode, която ще пристигне по-късно тази година, но ще бъде обявена като една от новите функции на Apple Watch Series 8. Текущите модели часовници на компанията имат подобна функция, наречена Power Reserve Mode, която изключва почти всичките им функции и показва само времето, за да пести живота на батерията, а в спешни случаи потребителите трябва да рестартират часовника, за да имат достъп до приложения и др. опции.

Според Гърман новата Low Power Mode ще позволи на потребителите да продължат да ползват приложенията и функционалности на Apple Watch, без да изразходват много енергия, или с други думи ще работи подобно на вече наличната в iOS и macOS функция, които преустановяват дейностите на заден план и намаляват производителността на устройството, за да пестят батерия.

Въпреки всичко това, не става ясно защо Apple ще запази Low Power Mode изцяло за Apple Watch Series 8, за който се говори, че отново ще е базиран на същия чип, като своя предшественик. Според слуховете часовникът ще е незначителен ъпгрейд на текущата Series 7 и освен, че ще има същите вътрешни спецификации, ще запази и същия дизайн с 41 и 45 мм версия. Говори се, че Apple работи върху подсилена версия на Apple Watch Series 8, насочена към любителите на екстремни изживявания и също така може да актуализира и своя бюджетен Apple Watch SE, който отново ще е базиран на Series 6, но ще използва същия процесор като Series 8.

Явно хардуерните надстройки ще са малко тази година и може би затова Apple е решила да запази част от софтуерните функции ексклузивни за новите модели Apple Watch, за да ги открои от предишните и да подсили продажбите им. Що се отнася до watchOS 9, тя включва множество нови циферблати, подобрено приложение за тренировки с повече данни, ново приложение за напомняне за лекарства, подобрен мониторинг на съня и пълно приложение за подкасти. Новата версия на операционната система ще е достъпна за собствениците на Apple Watch Series 4 и по-нови модели.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This