Изберете Страница

Apple Watch скоро може да получи камера

Слуховете, че Apple Watch скоро може да получи камера не са от вчера, но нов патент ракрива възможностите. Компанията получи патент за механизъм за освобождаване на каишката на часовника, който потенциално може да се използва с вградена камера.

Документът описва каишка с два сегмента и “гнездо”, което може да се използва за бързо изваждане на устройството от нея. Идеята на този механизъм е да открие нов начин за правене на снимки с вградена камера, а илюстрациите показват човек, който дъриж часовника без каишка, за да снима, както и напречно сечение на устройството с обърната отдолу вградена камера и нейното зрително поле.

Всъщност това не е първият път, когато Apple подава патенти, свързани с камерата на Apple Watch. Компанията получи такъв и миналата година и в него се описваше камера, вградена в дигиталната коронка. Тя има и патент от 2019 година за въртяща камера, вградена в каишката, а на пазара вече съществува такъв аксесоар от трета страна, наречен Wristcam.

Камера в Apple Watch би имала много потенциални приложения, като основното е, че ще позволи на потребиетлите да се откъснат от телеофните си когато спортуват или работят. Може би все още е рано да се говори за това, тъй като Apple явно все още разглежда вариантите за вграждането й.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This