Изберете Страница

Apple Watch най-сетне е независим от GPS-а на iPhone

Apple Watch има собствен GPS, откакто излезе Series 2 преди 6 години, но въпреки това часовникът винаги е разчитал на GPS-а на iPhone, до сега. Това се променя с последните модели Apple Watch, сочи документ на компанията.

Според него трите модела вече използват своя вграден GPS, дори когато iPhone е наблизо. Това включва Apple Watch Ultra и Apple Watch SE 2. В документа се посочва още, че можете да калибрирате вашия часовник за подобрена точност на тренировките и активността. За сметка на това по-старите модели Apple Watch използват GPS на iPhone, когато е наличен, за да запазят живота на батерията си.

Всъщност не е изненада, че Apple Watch Ultra може да направи това, тъй като по-мощната батерия осигурява поне два пъти по-дълго време за работа, в сравнение с Apple Watch Series 8. Интересно е решението да бъдат включени и останалите тазгодишни модели.

Оригиналният Apple Watch дебютира през 2015 година и изцяло разчиташе на GPS на iPhone. Това продължи и следващата година със Series 1, но Series 2 вече имаше вграден GPS, който се активираше само когато iPhone не е наблизо, за да запази живота на батерията.

Занапред GPS данните, записано от часовника, ще се предават при тренировки на открито, което създава по-добра възможност за точни данни без препятствия. Производителността на вградения GPS на часовника също е подобрена тази година, специално при Apple Watch Ultra, който заедно с iPhone 14 Pro и 14 Pro Max е първият, използващ двулентова GPS честота. Допълнителната лента е настроена да предоставя по-добри данни за местоположението в големи градове и райони с гъсти препятствия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This