Изберете страница

Apple Watch най-сетне е независим от GPS-а на iPhone

Apple Watch има собствен GPS, откакто излезе Series 2 преди 6 години, но въпреки това часовникът винаги е разчитал на GPS-а на iPhone, до сега. Това се променя с последните модели Apple Watch, сочи документ на компанията.

Според него трите модела вече използват своя вграден GPS, дори когато iPhone е наблизо. Това включва Apple Watch Ultra и Apple Watch SE 2. В документа се посочва още, че можете да калибрирате вашия часовник за подобрена точност на тренировките и активността. За сметка на това по-старите модели Apple Watch използват GPS на iPhone, когато е наличен, за да запазят живота на батерията си.

Всъщност не е изненада, че Apple Watch Ultra може да направи това, тъй като по-мощната батерия осигурява поне два пъти по-дълго време за работа, в сравнение с Apple Watch Series 8. Интересно е решението да бъдат включени и останалите тазгодишни модели.

Оригиналният Apple Watch дебютира през 2015 година и изцяло разчиташе на GPS на iPhone. Това продължи и следващата година със Series 1, но Series 2 вече имаше вграден GPS, който се активираше само когато iPhone не е наблизо, за да запази живота на батерията.

Занапред GPS данните, записано от часовника, ще се предават при тренировки на открито, което създава по-добра възможност за точни данни без препятствия. Производителността на вградения GPS на часовника също е подобрена тази година, специално при Apple Watch Ultra, който заедно с iPhone 14 Pro и 14 Pro Max е първият, използващ двулентова GPS честота. Допълнителната лента е настроена да предоставя по-добри данни за местоположението в големи градове и райони с гъсти препятствия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This