Най-новият продукт на производителят на алкохолни тестери BACtrack е носимо устройство – първият тракер за алкохол, който можете да носите навсякъде, и който следи нивата на алкохол и етаноловите молекули, секретирали през кожата – т.нар. трансдермално алкохолно съдържание (TAC).

Всъщност BACtrack Skyn, който ще се продава на цена от около 100 долара може да се прикрепя към каишката на Apple Watch, или да се носи самостоятелно, като се синхронизира с часовника и показва нивата на алкохол в текущо време, за да знаете кога да спрете да пиете.

Освен за намаляване на махмурлука, създателите на иновативното устройство се надяват да помогнат и за предотвратяване на опасното поведение след пиене, тъй като смъртните случаи, причинени от алкохола всяка година, достигат плашещата цифра от 10 000.

BACtrack Skyn вече спечели награда от 200 000 долара в конкурс за носими устройства, а след подобрения в първоначалния дизайн, новата му версия вече е почти готова за продажби, като можете и да я поръчате предварително.