Изберете Страница

Apple Watch вече ще може да следи и колко сте пили

Най-новият продукт на производителят на алкохолни тестери BACtrack е носимо устройство – първият тракер за алкохол, който можете да носите навсякъде, и който следи нивата на алкохол и етаноловите молекули, секретирали през кожата – т.нар. трансдермално алкохолно съдържание (TAC).

Всъщност BACtrack Skyn, който ще се продава на цена от около 100 долара може да се прикрепя към каишката на Apple Watch, или да се носи самостоятелно, като се синхронизира с часовника и показва нивата на алкохол в текущо време, за да знаете кога да спрете да пиете.

Освен за намаляване на махмурлука, създателите на иновативното устройство се надяват да помогнат и за предотвратяване на опасното поведение след пиене, тъй като смъртните случаи, причинени от алкохола всяка година, достигат плашещата цифра от 10 000.

BACtrack Skyn вече спечели награда от 200 000 долара в конкурс за носими устройства, а след подобрения в първоначалния дизайн, новата му версия вече е почти готова за продажби, като можете и да я поръчате предварително.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Години наред достъпът до бета версиите за разработчици на iOS се осъществяваше само чрез съответния акаунт с годишен абонамент 99 долара. Тази година Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно за всички, които са се регистрирали като разработчици....

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Apple постави началото на изцяло нова категория устройства с първите си очила за смесена реалност Vision Pro. Компанията ги определя като “революционен пространствен компютър, който безпроблемно смесва дигитално съдържание с физическия свят”. Те разполагат с изцяло...

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This