Apple най-вероятно ще представи своята tvOS 11 на WWDC през юни, но няма много информация какво точно ще донесе тази актуализация. Сайтът The Verifier стана известен именно със слуховете за плановете на гиганта от Купертино тази година, като заяви, че компанията ще добави групови разговори за Face Time в iOS 11 и ще интегрира Siri в iMessage и предположи и, че iPhone 8 ще притежава Smart Connector, подобно на iPad Pro. Въпреки това надеждността на тези твърдения все още е под съмнение.

Сега в нов, непотвърден доклад същият сайт посочва, че Apple TV ще получи значителен ъпдейт с добавяне на опцията за картина в картина и мулти потребителски режим в tvOS 11. Една такава стъпка всъщност би била изключително полезна за потребителите в домакинството, които използват едно и също устройство, защото при избора на профил, те ще виждат само своите плейлисти в Music app, личните си албуми с iCloud Photo library и собствените си приложения и подредба, а докладът твърди, че смяната на профилите ще е толкова лесна, колкото и тази на каналите.

The Verifier продължава статията си с информацията, че Apple ще добави и възможността за използване на функцията картина в картина, която ще е работи подобно на тази в iOS 9, като така потребителите ще получат възможността да гледат едновременно телевизия в малък прозорец на екрана и да играят на някоя от игрите например, или да използват останалите опции на Apple TV. Според същия доклад, Apple продължава да търси и начин за добавяне на абонаментна телевизионна услуга с планове за интегриране на live EPG в интерфейса

Както знаете обаче, гигантът е изключително предпазлив по отношение на бъдещите си планове и какво всъщност ще предложи на своите фенове, ще стане ясно на WWDC 2017, която започва на 5 юни.