Изберете страница

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара.

Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през 2025 година, но проектът е отложен, тъй като компанията е намалила амбициозните си планове за самоуправляващия се електрически автомобил. Първоначално Apple планираше кола, в която пътниците да могат да седят едни срещу други в стил лимузина без волан и педали, но сега дизайнът ще е по-традиционен със седалка за шофьора, и стандартните волан и педали.

Освен това функцията за напълно автономно шофиране няма да е налична, но колата ще може да използва режим на самостоятелно шофиране по магистралите, който ще предлага достатъчно автономност на потребителите, за да могат да играят или да гледат клипове, но ще иска да поемат контрола при шофиране в градска среда или лошо време. Технологията може да дебютира в Северна Америка и да се разшири в други региони с течение на времето.

Първоначално беше планирано Apple Car да струва над 120 000 долара, но сега колата ще е с цена под 100 000 долара, тъй като компанията е орязала функциите и използваните технологии в нея. Apple все още не е финализирала дизайна, но се очаква това да се случи до края на 2023 година, а до 2024 година да бъде завършен и списъкът с функции. Тестовете на автомобила ще започнат през 2025 година, преди планираното за 2026 година официално пускане на пазара.

Разбира се всичко това все още са само слухове и спекулации, а дали те ще се окажат истина, или компанията ще успее да ни изненада, ще разберем след няколко години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This