Вчера седмата бета версия на iOS 11.2.5 достигна до разработчиците, съвсем неочаквано, след като предположенията бяха, че шестата ще е и последна. В нея Apple вложи корекции за бъга chaiOS, който позволява iPhone да бъде блокиран с изпращането на линк.

Изгледжа обаче, краят на дългата поредица бети е близо, след като компанията потвърди пред MacRumors, че следващата седмица ще се появи актуализация на софтуера, която ще предпази устройствата от chaiOS. Разбира се гигантът не споменава коя версия ще пусне, но можем да предположим съвсем логично, че това ще е именно 11.2.5. Тя носи и други поправки на програмни грешки и подобрения в работата на iPhone и iPad, както и някои нови функции. Една от тях е възможността Siri да ви пуска последните новини от редица доставчици, сред които CNN, Fox News, NPR и The Washington Post в САЩ. Има варианти за подобни подкасти и за други държави като Великобритания например.

За съжаление този ъпдейт няма да донесе така чаканите опции за проверка на здравето на батерията и изключване на софтуерното забавяне на по-старите модели iPhone, защото според изказването на Тим Кук, те ще дойдат със следващата актуализация, чийто бета тестове ще започнат през февруари.