Въпреки, че Apple не споделя данни за продажбите на тазгодишните модели iPhone, солидните приходи сочат успех, а слуховете твърдят, че iPhone 12 ще претърпи още по-големи промени – поддръжка на 5G, 120 Hz ProMotion дисплей, четворна камера и масивен редизайн с плоски метални ръбове и по-малък notch. Оказва се обаче, че ще има и четвърти модел iPhone, който ще излезе на пазара през следващата година само след няколко месеца.

Смята се, че компанията ще върне Touch ID, от която се отказа през 2017 година с iPhone X и най-сетне ще пусне наследник на iPhone SE. Анализаторът Минг-Чи Куо твърди, че новият модел ще прилича на iPhone 8, но ще има модерни характеристики, подобно на iPhone 11 – 4.7 инчов дисплей, чипсет A13 Bionic и 3 GB оперативна памет. В новите си бележки до инвеститорите, Куо посочва, че iPhone SE 2 ще бъде представен до края на първото тримесечие на 2020 година и ще се предлага в три цвята – Space Gray, Silver и Red на базова цена от 399 долара за 64 GB версия.

Всъщност слуховете за iPhone SE 2 витаят от доста време, но той все не се появява, така че ще трябва да изчакаме няколко месеца, за да видим дали този път прогнозите на Куо ще се окажат истина.