Изберете страница

Apple ще оценява дисплеите за iPhone 14 тази седмица

Apple ще оценява дисплеите за iPhone 14 тази седмица, преди да стартира масовото производство, твърди The Elec. OLED панелите са предназначени за стандартния 6.1” модел, чието производство трябва да започне между юли и август.

Производител на дисплеите е BOE, която имаше известни противоречия с Apple по-рано тази година, след като гигантът откри, че компанията тайно променя параметри в OLED панелите за iPhone 13. Явно тези противоречия са вече изгладени, след срещи между ръководствата на двете компании, тъй като OLED панелите за iPhone 14 отново ще се произвеждат от BOE.

Вероятно тук влияние има и влиянието на компанията във веригата за доставки, оказвайки натиск върху Samsung Display и LG Display за конкурентно ниски цени. Проблемът с промените в параметрите на панелите обаче, може би ще окаже влияние върху броя на поръчките, които Apple ще направи към BOE и, който спореди изданието е намален до около 5 милиона.

BOE очаква да получи зелена светлина от Apple преди края на този месец, но в информацията се посочва, че компанията изостава с няколко седмици след Samsung и LG. Въпреки закъсненията, свързани с локдауните в Китай, се очаква серията iPhone 14 да бъде представена навреме тази есен.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This