Изберете страница

Apple ще обяви нови устройства до края на април

Apple ще обяви нови устройства до края на април твърдят последните слухове. Сред тях ще са нов 15” MacBook Air, Mac Pro tower и нова цветова опция за iPhone 14.

Веригата за доставки на компанията е започнала производството на дисплеи за нов 15.5” MacBook Air през февруари, твърди анализаторът Рос Йънг. Очаква се устройството да бъде пуснато на пазара в началото на следващия месец, но дебютът му ще е по-рано. Apple често обявява нови продукти през март на събитие или с прессъобщения на сайта си, но през април 2021 компанията беше домакин на събитие, на което дебютираха iMac, iPad Pro, Apple TV и AirTag, заедно с новия цвят Purple за i Phone 12 и 12 mini.

Новата 15” опция за размера на дисплеи на MacBook Air ще е най-голямата до сега, след като лаптопът се предлагаше в 11” и 13.6” размер. Новият MacBook Air ще бъде оборудван с LCD дисплей, тъй като първият OLED модел не се очаква преди 2024 година.

Подобно на 13” MacBook Air и този ще се предлага с чип М2, който според компанията има до 18% по-бърз CPU, до 35% по-бърз GPU и до 40% по-бърз Neural Engine в сравнение с М1. Анализаторът Минг-Чи Кун миналата година заяви, че 15” вариант на MacBook Air с чип М2 и М2 Pro ще бъде пуснат през второто тримесечие на годината, но според него той няма да носи марката Air, което означава, че компанията може да пусне и нов MacBook, който да се позиционира между Air и Pro.

Следващият MacBook Pro ще се предлага с настоящия чип М2 Ultra, което ще го направи най-бързия Мас до сега, твърди журналистът Марк Гърман. Той очаква машината да има същия дизайн като модела от 2019 година, но без опция за надграждане на RAM от потребителите. Чипът от висок клас M2 Extreme обаче е бил отменен.

През януари Гърман посочи, че Apple тества нов Mac Pro с macOS 13.3, който ще дебютира тази пролет, като има вариант това да се случи и на WWDC 2023.

Apple често пуска нови цветови опции за iPhone, а слуховете предполагат, че тази година това ще е жълто за iPhone 14 и 14 Plus. От публикацията на MacOtakara обаче не става ясно дали компанията прланира нова разцветка и за двата Pro модела в серията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This