Изберете страница

Apple ще бъде принудена да се съобрази с новите разпоредби на EС по отношение на USB-C порта

Apple ще бъде принудена да се съобрази с новите разпоредби на EС по отношение на USB-C порта. Потвърждението дойде от изпълнителния директор на компанията Грег Джосвиак, старши вицепрезидент за световен маркетинг, който заедно с Крейг Федериги, беше интервюиран за събитието Tech Live на Wall Street Journal.

Джосвиак обясни, че USB-C и Lightning са двата най-попуялрни порта в света, като над един милиард души използват някакъв вид Lightning кабел. Според него Apple е постигнала баланс, като е използвала тип кабел, който можете да изключите от зарядното и така от едната страна можете да имате Lightning конектор, а от другата какъвто и да е вид, удобен за потребителя, като USB-C или USB-A.

Джосвиак посочи още, че законодателите на ЕС и Appl са били в разногласие относно идеята за общ регламент за зарядните устройства и отбеляза, че въпреки факта, че ЕС има добри намерения, това ще е трудно за регулиране, тъй като законодателите са се опитали да стандартизират вече остарелия micro-USB конектор.

В крайна сметка обаче Джосвиак потвърди, че Apple няма да има избор и трябва да се съобрази с новата обща регулация на ЕС за зарядно устройство, базирано на USB-C, но не конкретизира дали iPhone ще премине към този стандарт, което все пак не изключва многократно споменавания в слуховете модел без портове. Според някои източници, сред които Bloomberg и Минг-Чи Куо, компанията планира да направи прехода към USB-C с iPhone 15 следващата година и вече тества прототипи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This