Изберете Страница

Apple ще бъде принудена да се съобрази с новите разпоредби на EС по отношение на USB-C порта

Apple ще бъде принудена да се съобрази с новите разпоредби на EС по отношение на USB-C порта. Потвърждението дойде от изпълнителния директор на компанията Грег Джосвиак, старши вицепрезидент за световен маркетинг, който заедно с Крейг Федериги, беше интервюиран за събитието Tech Live на Wall Street Journal.

Джосвиак обясни, че USB-C и Lightning са двата най-попуялрни порта в света, като над един милиард души използват някакъв вид Lightning кабел. Според него Apple е постигнала баланс, като е използвала тип кабел, който можете да изключите от зарядното и така от едната страна можете да имате Lightning конектор, а от другата какъвто и да е вид, удобен за потребителя, като USB-C или USB-A.

Джосвиак посочи още, че законодателите на ЕС и Appl са били в разногласие относно идеята за общ регламент за зарядните устройства и отбеляза, че въпреки факта, че ЕС има добри намерения, това ще е трудно за регулиране, тъй като законодателите са се опитали да стандартизират вече остарелия micro-USB конектор.

В крайна сметка обаче Джосвиак потвърди, че Apple няма да има избор и трябва да се съобрази с новата обща регулация на ЕС за зарядно устройство, базирано на USB-C, но не конкретизира дали iPhone ще премине към този стандарт, което все пак не изключва многократно споменавания в слуховете модел без портове. Според някои източници, сред които Bloomberg и Минг-Чи Куо, компанията планира да направи прехода към USB-C с iPhone 15 следващата година и вече тества прототипи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This