Изберете Страница

Apple търси още случаи на подуване на батерията на iPhone 8

След като стана ясно, че няколко собственици на новия iPhone 8 и iPhone 8 Plus, са се оплакали от неочакван проблем с батериите на телефоните, Apple се зае да разследва инцидентите. Компанията вече потвърди, че работи по случаите, въпреки че нейният говорител отказа да сподели допълнителни подробности, както и реалния брой на засегнатите смартфони.

От това, което знаем до момента, този брой е много малък. Първите два случая, за които вече ви съобщихме са в Китай и Тайван, а вчера CNET спомена, че случаите на отворил се заден капак на iPhone 8, в следствие на подуване на батерията, са най-малко шест в пет различни държави.

Reuters от своя страна посочва, доклад в китайска медия, който твърди, че нов iPhone 8 Plus, пристигнал на 5 октомври се е отворил при зареждане, без признаци на експлозия.

Както знаете, миналата година Samsung имаше големи проблеми с батериите на своя Note 7, и стотици инциденти, засягнали и здравето на хора и причинила материални щети. Това принуди гиганта да изтегли смартфона от магазините. В случая с iPhone 8, проблемът изглежда е съвсем различен и се ограничава до подуване на самата батерия, без да се достига до експлозия и пожар.

Двата модела с в продажба едва от 22 септември, а компанията не е оповестила данните за продажбите през първия уикенд, така че не е ясно колко бройки са достигнали до новите си собственици. Някои анализатори предположиха, че потребителите ще се откажат от iPhone 8, в полза на десетия юбилеен модел iPhone X, който въпреки, че беше представен на същото събитие, ще влезе в продажба на 3 ноември, поради някои затруднения с доставките на компоненти. Няма как да знаем обаче, колко от феновете са предпочели някой от двата модела iPhone 8. Няма причина за паника, просто трябва да изчакаме официалното становище на Apple по случаите, за да разберем дало това не е поредния опит за компрометиране на новите устройства, или просто собствениците им са използвали неодобрени аксесоари, както вече се е случвало в миналото.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This