Потребителите, които използват най-новите версии на iOS и macOS, могат да бъдат спокойни що се отнася до оповестената наскоро уязвимост в криптирането на WiFi връзките, която носи името KRACK WiFi, съобщи компанията, която вече е пуснала корекциите за повечето си платформи.

Да припомним, че учените откриха недостатък в протокола WPA 2, който позволява разкриване на информация за пароли и данни за кредитни карти, чрез прихващане на трафика. Технологичните компании бяха уведомени за опасността през юли, а информацията за нея беше оповестена публично едва сега, което даде възможност на Apple да пусне необходимите корекции в следващите версии на софтуера си.

Според доклад на AppleInsider, който цитира неназовани източници в компанията, кърпка за премахване на хардуерната уязвимост е добавена още в предишните бета версии на iOS, tvOS, watchOS и macOS. Сайтът обаче отбелязва, че корекциите за AirPort, TimeMashine, AirPort Extreme Base Station и AirPort Express все още не са пуснати. Това всъщност не е голям проблем, тъй като за да сработи KRACK WiFi хакът трябва да се възползва от уязвим маршрутизатор и клиентско устройство, така ако вашият iPhone, iPad или Mac вече е защитен, няма значение дали AirPort рутерът е уязвим. Специалистите, открили експлойта препоръчват всички устройства да бъдат актуализирани незабавно до най-новата версия на софтуера.