Изберете Страница

Apple сподели подробности за новата функция Clean Energy Charging в iOS 16.1

Apple сподели подробности за новата функция Clean Energy Charging в iOS 16.1, която има за цел да намали въглеродния отпечатък на потребителите на iPhone. Функцията избирателно зарежда, когато е налично електричество с по-ниски въглеродни емисии за тези, които искат по-екологичен метод на зареждане.

Apple публикува документ за поддръжка, който предоставя конкретни подробности за Clean Energy Charging – как работи, как да се деактивира, кога е нужна и кои настройки трябва да са активни, за да работи. Функцията е ограничена само за САЩ и изисква да са пуснати всички услуги за местоположение, персонализиране на системата и значими местоположения, които се намират в раздела Syatem Services на Settings.

Тя е включена по подразбиране и тези, които искат да я деактивират, трябва да го направят като отидат в Settings – Battery – Battery Health & Charging. Когато е активна Clean Energy Charging позволява на iPhone да получи прогноза за въглеродните емисии в близката енергийна мрежа, използвайки това за зареждане с по-чиста енергия.

Apple посочва, че функцията работи с Optimized Battery Charging, за да научи навиците на потребителя и се включва само когато телефонът се зарежда за дълъг период от време. Не се задейства когато навиците за зареждане са променливи или когато потребителят е на ново място – примерно при пътуване.

Когато функцията изключи зареждането, на заключения екран се появява известие с подробности за това кога iPhone ще е напълно зареден, подобно на оптимизираното зареждане на батерията. Докосването и задържането на това известие ще изведе опция за избор “Charge Now”.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This