Изберете страница

Apple сподели подробности за новата функция Clean Energy Charging в iOS 16.1

Apple сподели подробности за новата функция Clean Energy Charging в iOS 16.1, която има за цел да намали въглеродния отпечатък на потребителите на iPhone. Функцията избирателно зарежда, когато е налично електричество с по-ниски въглеродни емисии за тези, които искат по-екологичен метод на зареждане.

Apple публикува документ за поддръжка, който предоставя конкретни подробности за Clean Energy Charging – как работи, как да се деактивира, кога е нужна и кои настройки трябва да са активни, за да работи. Функцията е ограничена само за САЩ и изисква да са пуснати всички услуги за местоположение, персонализиране на системата и значими местоположения, които се намират в раздела Syatem Services на Settings.

Тя е включена по подразбиране и тези, които искат да я деактивират, трябва да го направят като отидат в Settings – Battery – Battery Health & Charging. Когато е активна Clean Energy Charging позволява на iPhone да получи прогноза за въглеродните емисии в близката енергийна мрежа, използвайки това за зареждане с по-чиста енергия.

Apple посочва, че функцията работи с Optimized Battery Charging, за да научи навиците на потребителя и се включва само когато телефонът се зарежда за дълъг период от време. Не се задейства когато навиците за зареждане са променливи или когато потребителят е на ново място – примерно при пътуване.

Когато функцията изключи зареждането, на заключения екран се появява известие с подробности за това кога iPhone ще е напълно зареден, подобно на оптимизираното зареждане на батерията. Докосването и задържането на това известие ще изведе опция за избор “Charge Now”.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This