Изберете Страница

Apple сподели подробности за новата функция Clean Energy Charging в iOS 16.1

Apple сподели подробности за новата функция Clean Energy Charging в iOS 16.1, която има за цел да намали въглеродния отпечатък на потребителите на iPhone. Функцията избирателно зарежда, когато е налично електричество с по-ниски въглеродни емисии за тези, които искат по-екологичен метод на зареждане.

Apple публикува документ за поддръжка, който предоставя конкретни подробности за Clean Energy Charging – как работи, как да се деактивира, кога е нужна и кои настройки трябва да са активни, за да работи. Функцията е ограничена само за САЩ и изисква да са пуснати всички услуги за местоположение, персонализиране на системата и значими местоположения, които се намират в раздела Syatem Services на Settings.

Тя е включена по подразбиране и тези, които искат да я деактивират, трябва да го направят като отидат в Settings – Battery – Battery Health & Charging. Когато е активна Clean Energy Charging позволява на iPhone да получи прогноза за въглеродните емисии в близката енергийна мрежа, използвайки това за зареждане с по-чиста енергия.

Apple посочва, че функцията работи с Optimized Battery Charging, за да научи навиците на потребителя и се включва само когато телефонът се зарежда за дълъг период от време. Не се задейства когато навиците за зареждане са променливи или когато потребителят е на ново място – примерно при пътуване.

Когато функцията изключи зареждането, на заключения екран се появява известие с подробности за това кога iPhone ще е напълно зареден, подобно на оптимизираното зареждане на батерията. Докосването и задържането на това известие ще изведе опция за избор “Charge Now”.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This