Изберете страница

Apple спира хардуерната поддръжка на второто поколение Apple TV

Тази седмица Apple добави второто поколение Apple TV към списъка с остарели продукти, което автоматично прекратява ремонтите на декодера в повечето части на света.

Единствените места, където обслужването ще продължи са Турция и Калифорния. Устройството вече влиза в категорията между 5 и 7 години, което изключва хардуерната му поддръжка, освен когато това се изисква от закона.

Второто поколение Apple TV стартира официално през 2010 година, а производството му беше прекратено през 2012 година. Продуктът беше едно радикално преосмисляне на концепцията на компанията за Apple TV, което включваше отпадане на вътрешния хард диск, в полза на стрийминга от интернет или местни източници. Самия хардуер беше събран в една малка кутийка, разполагаща само с 8 GB вградена памет, което всъщност е предостатъчно за нуждите на операционната система и временното кеширане.

Apple вече се дистанцира в голяма степен и от третото поколение декодери, като предоставя само минимални актуализации, а Apple TV4 с поддръжка на приложения и Siri, излезе на пазара през 2015 година. Това може би е знак, че на път е следващия модел, за който се предполага, че ще дойде с 4К поддръжка и по-бърз процесор.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This