Изберете Страница

Apple спира хардуерната поддръжка на второто поколение Apple TV

Тази седмица Apple добави второто поколение Apple TV към списъка с остарели продукти, което автоматично прекратява ремонтите на декодера в повечето части на света.

Единствените места, където обслужването ще продължи са Турция и Калифорния. Устройството вече влиза в категорията между 5 и 7 години, което изключва хардуерната му поддръжка, освен когато това се изисква от закона.

Второто поколение Apple TV стартира официално през 2010 година, а производството му беше прекратено през 2012 година. Продуктът беше едно радикално преосмисляне на концепцията на компанията за Apple TV, което включваше отпадане на вътрешния хард диск, в полза на стрийминга от интернет или местни източници. Самия хардуер беше събран в една малка кутийка, разполагаща само с 8 GB вградена памет, което всъщност е предостатъчно за нуждите на операционната система и временното кеширане.

Apple вече се дистанцира в голяма степен и от третото поколение декодери, като предоставя само минимални актуализации, а Apple TV4 с поддръжка на приложения и Siri, излезе на пазара през 2015 година. Това може би е знак, че на път е следващия модел, за който се предполага, че ще дойде с 4К поддръжка и по-бърз процесор.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженерът на Apple Есге Андерсен, който работи в акустичния екип на компанията, не вярва, че настоящата Bluetooth технология е ограничаващ фактор за качеството на звука за AirPods. Той разкри някои подробности за разработката на AirPods Pro 2 в интервю за списание...

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This