Изберете Страница

Apple спира хардуерната поддръжка на второто поколение Apple TV

Тази седмица Apple добави второто поколение Apple TV към списъка с остарели продукти, което автоматично прекратява ремонтите на декодера в повечето части на света.

Единствените места, където обслужването ще продължи са Турция и Калифорния. Устройството вече влиза в категорията между 5 и 7 години, което изключва хардуерната му поддръжка, освен когато това се изисква от закона.

Второто поколение Apple TV стартира официално през 2010 година, а производството му беше прекратено през 2012 година. Продуктът беше едно радикално преосмисляне на концепцията на компанията за Apple TV, което включваше отпадане на вътрешния хард диск, в полза на стрийминга от интернет или местни източници. Самия хардуер беше събран в една малка кутийка, разполагаща само с 8 GB вградена памет, което всъщност е предостатъчно за нуждите на операционната система и временното кеширане.

Apple вече се дистанцира в голяма степен и от третото поколение декодери, като предоставя само минимални актуализации, а Apple TV4 с поддръжка на приложения и Siri, излезе на пазара през 2015 година. Това може би е знак, че на път е следващия модел, за който се предполага, че ще дойде с 4К поддръжка и по-бърз процесор.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This