Изберете Страница

Apple спира хардуерната поддръжка на второто поколение Apple TV

Тази седмица Apple добави второто поколение Apple TV към списъка с остарели продукти, което автоматично прекратява ремонтите на декодера в повечето части на света.

Единствените места, където обслужването ще продължи са Турция и Калифорния. Устройството вече влиза в категорията между 5 и 7 години, което изключва хардуерната му поддръжка, освен когато това се изисква от закона.

Второто поколение Apple TV стартира официално през 2010 година, а производството му беше прекратено през 2012 година. Продуктът беше едно радикално преосмисляне на концепцията на компанията за Apple TV, което включваше отпадане на вътрешния хард диск, в полза на стрийминга от интернет или местни източници. Самия хардуер беше събран в една малка кутийка, разполагаща само с 8 GB вградена памет, което всъщност е предостатъчно за нуждите на операционната система и временното кеширане.

Apple вече се дистанцира в голяма степен и от третото поколение декодери, като предоставя само минимални актуализации, а Apple TV4 с поддръжка на приложения и Siri, излезе на пазара през 2015 година. Това може би е знак, че на път е следващия модел, за който се предполага, че ще дойде с 4К поддръжка и по-бърз процесор.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This