Изберете Страница

Apple скоро ще може да поправя Face ID сензорите, без да сменя диплеите на iPhone

Нов слух твърди, че скоро Apple Stories и оторизираните сервизи на Apple, ще могат да поправят Face ID сензорите, без да сменят целия диплей на iPhone. Източникът посочва, че програмата за ремонт ще обхване всички модели iPhone, оборудвани с Face ID, от iPhone Xs насам. Това означава, че първият модел с Face ID, iPhone X, който беше пуснат през 2017 година, ще бъде извън програмата за ремонт.

Информацията идва от MacRumors и се базира на вътрешна бележка от надежден източник. Според нея техниците скоро ще имат достъп до новата сервизна част TrueDepth Camera, която съдържа сензора за идентификация на лицето.

Този модул включва и предната камера и ще позволи на клиентите да си спестят допълнителни разходи за замяна на целия дисплей. Въпреки, че информацията все още не е официално потвърдена, новата диагностика Apple Service Toolkit ще помогне на техниците да определят дали целият модул се нуждае от замяна, или само Face ID.

В доклада се посочва още, че Apple ще сподели документацията и свързаното с нея обучение на по-късна дата, което означава, че все още не е ясно кога услугата ще стане публично достъпна.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This