Изберете Страница

Apple скоро ще може да поправя Face ID сензорите, без да сменя диплеите на iPhone

Нов слух твърди, че скоро Apple Stories и оторизираните сервизи на Apple, ще могат да поправят Face ID сензорите, без да сменят целия диплей на iPhone. Източникът посочва, че програмата за ремонт ще обхване всички модели iPhone, оборудвани с Face ID, от iPhone Xs насам. Това означава, че първият модел с Face ID, iPhone X, който беше пуснат през 2017 година, ще бъде извън програмата за ремонт.

Информацията идва от MacRumors и се базира на вътрешна бележка от надежден източник. Според нея техниците скоро ще имат достъп до новата сервизна част TrueDepth Camera, която съдържа сензора за идентификация на лицето.

Този модул включва и предната камера и ще позволи на клиентите да си спестят допълнителни разходи за замяна на целия дисплей. Въпреки, че информацията все още не е официално потвърдена, новата диагностика Apple Service Toolkit ще помогне на техниците да определят дали целият модул се нуждае от замяна, или само Face ID.

В доклада се посочва още, че Apple ще сподели документацията и свързаното с нея обучение на по-късна дата, което означава, че все още не е ясно кога услугата ще стане публично достъпна.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This