Серията неприятни гафове в Купертино напоследък, ни навеждат на мисълта, че гигантът е изгубил чувството си за детайла. Всъщност само няколко седмици след като Apple призна, а след това и закърпи проблема в актуализираната си серия лаптопи Pro-level, потребителите вече съобщават за друг такъв, който поставя качеството им в не толкова благоприятна светлина.

Многобройни потребители на Reddit и You Tube докладват, или демонстрират този проблем, който изглежда и двата 13 и 15 инчови модела MacBook Pro имат и, който причинява накъсване и изкривяване на звука от високоговорителите, дори и при относително ниска сила. Трябва да отбележим, че говорителите бяха рекламирани от компанията със своите „нови нива и широк динамичен диапазон и повече бас за максимала сила“, като Apple отбелязва още, че те са най-добрите с директна връзка към захранването и пикова сила:

Все още не е напълно ясно какво точно причинява проблема, въпреки че източник, запознат с въпроса разказва, че компанията знае за него и работи по отстраняването му. Потребителите съобщават за появата му както в конкретни приложения, като Apple Music, iTunes или Garage Band, или в клипове в You Tube, така и при използване на Windows, чрез BootCamp, което сочи, че може би е хардуерен. Потенциалните причини може да се крият също и в липса на екраниране, лоши драйвери, или дори в новия чип T2, а наскоро потребител написа, че поправката идва с най-новата версия на macOS Mojave, което обаче не е потвърдено.