Apple прибягва до много маркетингови стратегии, които не можем да свържем с нея, за да укрепи продажбите на новите си модели iPhone тази година. Тези стратегии включват промоции и отстъпки, чрез щедри условия за обратно изкупуване на устройствата. Компанията дори премести маркетинговия си персонал от други проекти, за да се опита да стимулира продажбите на iPhone Xs и iPhone Xr, което може би е поредното доказатество, че те съвсем не отговарят на очакванията.

Сред промоциите има такава, в която се предлага iPhone Xr за 449 долара, при връщане на iPhone 7 Plus например, а служителите в магазините са инструктирани да споменават по-често този вид сделки.

Всъщност именно iPhone Xr беше спряган от анализаторите като следващия успешен модел, който ще направи рекордни продажби и това доведе до огромен скок на акциите на компанията в началото на октомври. Сега обаче тя посочи, че няма да обяви бройките на продадените смартфони и въпреки, че наскоро нейн изпълнителен директор каза, че iPhone Xr е най-продавания iPhone в момента, той не подкрепи твърдението си с цифри. По-рано тази седмица, компанията пусна iPhone Xr на изложението Ellen Show, което е доста необичайно за нея, а перди това намали цената му в Япония, опитвайки се да се справи със забавящия се пазар. Apple все още печели много, дори и когато броят на клиентите й се свива, но тази стратегия явно вече не работи добре и компанията се е ориентирала към намаляване на цените. В крайна сметка няма нищо официално по отношение на продажбите за iPhone Xr и може би всичко са само слухове така, както се случи с iPhone X миналата година, но със сигурност е странно да видим такава промяна в стратегията на Apple, особено след като последните й модели iPhone станаха и най-скъпите в историята й.