Изберете страница

Apple се е отказала от Solid-State бутоните в iPhone 15 Pro

Apple се е отказала от Solid-State бутоните в iPhone 15 Pro, потвърди в писмо до акционерите доставчикът на компанията Cirrus Logic.

“Въпреки това сред възможностите за HPMS, които обсъдихме, нов продукт, който споменахме в предишни писма до акционерите като планиран за представяне тази есен, вече не се очаква да излезе на пазара, както е планирано”, се посочва в писмото. “Тъй като в момента имаме ограничена видимост за бъдещи планове на нашите клиенти за този продукт, ние премахваме приходите, свързани с този компонент, от нашия вътрешен модел”.

HPMS се отнася до високопроизводителните чипове със смесен сигнал на Cirrus Logic, които включват хаптични драйвери за Taptic Engine в iPhone. В писмо до акционерите миналия ноември, базираната в Тексас компания заяви, че е продължила да се “ангажира със стратегически клиент” и очаква “да пусне нов HPMS компонент на пазара в смартфони през следващата година”. Apple е най-големият клиент на Cirrus Logic и представлява 79% от приходите й през фискалната 2022 година.

В днешната бележка до инвеститорите анализаторите на Barcleys Блейн Къртис и Том О’Мали посочват, че гореспоменатите коментари на Cirrus Logic вероятно се отнасят до полупроводниковите бутони на iPhone 15 Pro. Известният анализатор Минг-Чи Куо първоначално каза, че моделите iPhone 15 Pro ще са оборудвани с два допълнителни Taptic Engines, които осигуряват хаптична обратна връзка при натискане на бутоните и Cirrus Logic вероятно ще предостави свързаните компоненти.

Миналия месец Куо каза, че Apple се е отказала от полупроводниковите бутони в iPhone 15 Pro, поради “неразрешени технически проблеми преди масовото производство”. Сега той очаква устройствата да пристигнат с традиционни бутони, които се движат при натискане. Слуховете предполагат, че емблематичният превключвател за звука все пак ще бъде заменен с бутон, както се говореше преди и този бутон ще може да бъде персонализиран, подобно на този на Apple Watch Ultra.

Анализаторът Джеф Пу вярва, че полупроводниковите бутони ще пристигнат с iPhone 16 Pro следващата година, но коментарите на Cirrus Logic предполагат, че доставчикът все още не знае за тези планове.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This