Изберете Страница

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух.


Според публикация в китайската социална мрежа Weibo, споделена в Twitter от DuanRui, кодовото име на стилуса е Maker и той е трябвало да дебютина по време на събитието през септември. Компанията дори е произвела над 1 милион бройки, но причините да се откаже от аксесоара се неизвестни.

Твърди се, че за да намали разходите за производство, в стилуса е липсвала технология за отчитане на натиск и акумулаторна батерия. Вместо това е използван вграден чип за захранването му през екрана на iPad или iPhone, подобно на начина, по който работи S-Pen на Samsung.

С цена от 49 долара този стилус би бил значително по-евтин от Apple Pencil от първо и второ поколение, които струват съответно 99 и 129 долара. За съжаление няма как да знаем дали всичко това е вярно и дали бюджетният стилус все пак ще се появи на пазара в близко бъдеще, или решението на Apple да се откаже от него е окончателно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

iPhone 15 може да има титаниево шаси с извити задни ръбове

iPhone 15 може да има титаниево шаси с извити задни ръбове

iPhone 15 може да има титаниево шаси с извити задни ръбове, което ще замени текущия квадратен дизайн, твърдят последните слухове. Според @ShrimpApplePro, задните ръбове на iPhone 15 ще са закръглени, за да създадат нова рамка, подобна на долните ръбове на кутията на...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This