Изберете Страница

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух.


Според публикация в китайската социална мрежа Weibo, споделена в Twitter от DuanRui, кодовото име на стилуса е Maker и той е трябвало да дебютина по време на събитието през септември. Компанията дори е произвела над 1 милион бройки, но причините да се откаже от аксесоара се неизвестни.

Твърди се, че за да намали разходите за производство, в стилуса е липсвала технология за отчитане на натиск и акумулаторна батерия. Вместо това е използван вграден чип за захранването му през екрана на iPad или iPhone, подобно на начина, по който работи S-Pen на Samsung.

С цена от 49 долара този стилус би бил значително по-евтин от Apple Pencil от първо и второ поколение, които струват съответно 99 и 129 долара. За съжаление няма как да знаем дали всичко това е вярно и дали бюджетният стилус все пак ще се появи на пазара в близко бъдеще, или решението на Apple да се откаже от него е окончателно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This