Apple разпрати покани до медиите за откриването на WWDC 2017, потвърждавайки датата и часа на събитието. То ще се проведе в конгресния център McEnery Convention Center и ще започне на 5 юни в 20 часа наше време.

Очаква се както и през последните години, Apple да позволи на пресата, разработчиците и феновете да хвърлят пръв поглед към новите версии на своите операционни система, които ще бъдат освободени по-късно тази година. Новите технологии, с които трябва да се справят разработчиците преди следващата голяма актуализация, често определят това, което можем да очакваме от бъдещия хардуер. Тази година всички погледи са насочени към iOS и по-специално към iPhone 8, който се очаква да бъде представен през септември и да донесе основни промени както в дизайна, така и в хардуера.

Макар, че поканите на Apple за медийни събития обикновено предлагат цветна графика, в която всеки се опитва да разгадае какво можем да очакваме, тазгодишните покани са изненадващо скромни. Можем само да се надяваме, че дизайнът им не е знак за това, което предстои, тъй като WWDC 2017 е едно от най-чаканите събития през годината.

Наред с новите версии на iOS и macOS, се очаква Apple да представи следващите watchOS и tvOS, а слуховете сочат, че можем да видим и конкурента на Amazon Echo, въпреки че хардуерните версии обикновено не се показват на това събитие.