Както стана ясно късно снощи, Apple официално разпрати поканите за своето пролетно събитие, което ще се проведе на 25 този месец. На него обаче най-вероятно няма да бъдат представени нови устройства, а двете услуги, за които се говори отдавна. Те са част от усилията на компанията да намали зависимостта си от спадащите продажби на iPhone и са под формата на приложения.

Първото е Apple TV & Movies, което ще се позиционира като своеобразен конкурент на Netflix и ще предлага каталог с филми, предавания и сериали. Освен това ще предоставя и ексклузивно съдържание, създадено специално за платформата на Apple от Дженифър Анистън, Рийс Уидърспуун и други. Идеята на услугата е да предлага съдържание от топ звезди, което е направено специално за нея, за да привлича и задържа интереса на потребителите, както и да обедини абонаментите на потребители в други платформи, за да могат да гледат всичко на едно място.

Второто приложение най-вероятно ще е Apple News Magazines, което ще позволи на потребителите да се абонират за дигиталните версии на вестници, списания и сайтове. Идеята му е да предоставя достъп до качествено съдържание, както и да улесни изданията да печелят повече от абонаменти и реклами. Както обикновено Apple не коментира темата и какво точно ще покаже, ще стане ясно чак след две седмици.