В нов доклад DigiTimes твърди, че Apple работи върху microLED дисплеи за бъдещи свои продукти. Те ще бъдат предназначени за бъдещите модели часовници от висок клас и изцяло ново носимо устройство за добавена реалност, а размерите им ще са 1.4 и 0.8 инча.

Всъщност това потвърждава един предишен доклад на Bloomberg, който акцентира върху усилията на компанията да изследва и развива тази технология в тайна сграда в Калифорния. DigiTimes твърди, че Apple ще си патнира с TSMC, за да пусне на пазара microLED панели със силиконова задна част, но интересното е, че според изданието това може да се случи още до края на тази година, докато докладът на Bloomberg е по-песимистичен в прогнозите си, посочвайки приблизителен срок 2020 година. Това означава, че може би ще видим първият модел Apple Watch с microLED екран най-рано през 2019 година, а iPhone през 2020.

microLED технологията предлага значителни предимства пред OLED и LCD – високо ниво на яркост, по-добра енергийна ефективност и по-тънък панел. При въвеждането й на пазара обаче, Apple ще се изправи пред проблеми с разходите и мащаба, тъй като според анализаторите, такъв панел за Apple Watch ще струва 5 пъти повече от текущия OLED. В доклада се споменава още и изцяло ново носимо устройство, което би могло да бъде AR очилата, за които вече сме чували, както и създаването на по-големи продукти в бъдеще, като лаптопи и настолни компютри.