Изберете Страница

Apple работи върху Mac със сензорен дисплей

Apple работи върху Mac със сензорен дисплей, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Според него нов MacBook Pro с OLED дисплей може да е първият модел със сензорен дисплей на компанията е ще го видим през 2025 година.

Гърман посоччва още, че инженерите на Apple са “активно ангажирани с проекта”, което сочи, че компанията “сериозно обмисля” производството на Mac със сензорен дисплей. MacBook Pro ще запази дизайна на лаптоп с тракпад и клавиатура, но дисплеят ще получи поддръжка за сензорно въвеждане като iPhone и iPad.

Първите Mac със сензорен дисплей вероятно ще използват macOS, тъй като компанията не работи върху комбинирането й с iPadOS, твърди още журналистът. Приложенията за iPhone и iPad обаче са налични за Mac с Apple Silicon чипове, освен ако разработчиците не рашат друго.

Всъщност Apple многократно е отхвърляла идеята за Mac със сензорен дисплей през годините, така че този ход би бил повратен за философията на компанията. През 2010 година Стив Джобс каза, че “чувствителните повърхности не искат да бъдат вертикални” поради умората на ръцете, свързана с използването им по този начин. През 2021 година шефът на хардуерното инженерство на Apple Джон Тернус пък посочи, че Mac е “напълно оптимизиран за непряк вход” и компанията не смята, че има основателна причина да промени това. Дали гигантът е променил философията си по отношение на Mac и сензорните дисплеи, ще разберем едва през 2025 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This