Изберете страница

Apple работи върху Mac със сензорен дисплей

Apple работи върху Mac със сензорен дисплей, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Според него нов MacBook Pro с OLED дисплей може да е първият модел със сензорен дисплей на компанията е ще го видим през 2025 година.

Гърман посоччва още, че инженерите на Apple са “активно ангажирани с проекта”, което сочи, че компанията “сериозно обмисля” производството на Mac със сензорен дисплей. MacBook Pro ще запази дизайна на лаптоп с тракпад и клавиатура, но дисплеят ще получи поддръжка за сензорно въвеждане като iPhone и iPad.

Първите Mac със сензорен дисплей вероятно ще използват macOS, тъй като компанията не работи върху комбинирането й с iPadOS, твърди още журналистът. Приложенията за iPhone и iPad обаче са налични за Mac с Apple Silicon чипове, освен ако разработчиците не рашат друго.

Всъщност Apple многократно е отхвърляла идеята за Mac със сензорен дисплей през годините, така че този ход би бил повратен за философията на компанията. През 2010 година Стив Джобс каза, че “чувствителните повърхности не искат да бъдат вертикални” поради умората на ръцете, свързана с използването им по този начин. През 2021 година шефът на хардуерното инженерство на Apple Джон Тернус пък посочи, че Mac е “напълно оптимизиран за непряк вход” и компанията не смята, че има основателна причина да промени това. Дали гигантът е променил философията си по отношение на Mac и сензорните дисплеи, ще разберем едва през 2025 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This