Изберете страница

Apple работи върху Mac със сензорен дисплей

Apple работи върху Mac със сензорен дисплей, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Според него нов MacBook Pro с OLED дисплей може да е първият модел със сензорен дисплей на компанията е ще го видим през 2025 година.

Гърман посоччва още, че инженерите на Apple са “активно ангажирани с проекта”, което сочи, че компанията “сериозно обмисля” производството на Mac със сензорен дисплей. MacBook Pro ще запази дизайна на лаптоп с тракпад и клавиатура, но дисплеят ще получи поддръжка за сензорно въвеждане като iPhone и iPad.

Първите Mac със сензорен дисплей вероятно ще използват macOS, тъй като компанията не работи върху комбинирането й с iPadOS, твърди още журналистът. Приложенията за iPhone и iPad обаче са налични за Mac с Apple Silicon чипове, освен ако разработчиците не рашат друго.

Всъщност Apple многократно е отхвърляла идеята за Mac със сензорен дисплей през годините, така че този ход би бил повратен за философията на компанията. През 2010 година Стив Джобс каза, че “чувствителните повърхности не искат да бъдат вертикални” поради умората на ръцете, свързана с използването им по този начин. През 2021 година шефът на хардуерното инженерство на Apple Джон Тернус пък посочи, че Mac е “напълно оптимизиран за непряк вход” и компанията не смята, че има основателна причина да промени това. Дали гигантът е променил философията си по отношение на Mac и сензорните дисплеи, ще разберем едва през 2025 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This