Изберете страница

Apple работи върху 11.1” и 13” OLED iPad Pro

Apple работи върху 11.1” и 13” модели OLED iPad Pro, които ще дебютират през първото тримесечие на 2024 година, твърди анализаторът Рос Йънг. Това не е първият път, когато чуваме за актуализираните модели таблети, които може да имат по-тънки рамки около дисплея, които ще увеличат размера му, без цялостна промяна в размерите на устройствата.

В момента Apple продава 12.9” mini-LED iPad Pro и 11” iPad Pro с традиционния LCD дисплей, тъя като mini-LED технологията продължава да е преимущество за по-високия клас таблети в серията. С предстоящата актуализация през 2024 година компанията може да се върне към паритета на функциите между двата модела iPad Pro.

Гигантът обнови 11” и 12.9” iPad Pro през октомври тази година, като добави чипа М2, така че не е изненада, че няма да видим друга актуализация, преди 2024 година. Компанията явно няма намерение да пусне mini-LED 11” iPad Pro, а вместо това ще премине директно към OLED за по-малкия модел.

The Elec и DigiTimes твърдят също потвърдиха, че Apple разработва OLED панели за по-големите си устройства като iPad и MacBook и се очаква технологията да бъде готова през 2024 година. По-рано Йънг посочи, че компанията ще представи 14.1” iPad Pro през 2023 година, но сега анализаторът обяви, че работата по устройството е прекратена. Въпреки това по-големи размери iPad все още са бъдеща възможност, твърди The Information, визирайки 16” iPad, а Bloomberg също потвърди интереса на Apple към по-големите таблети.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This