Изберете Страница

Apple работи върху 11.1” и 13” OLED iPad Pro

Apple работи върху 11.1” и 13” модели OLED iPad Pro, които ще дебютират през първото тримесечие на 2024 година, твърди анализаторът Рос Йънг. Това не е първият път, когато чуваме за актуализираните модели таблети, които може да имат по-тънки рамки около дисплея, които ще увеличат размера му, без цялостна промяна в размерите на устройствата.

В момента Apple продава 12.9” mini-LED iPad Pro и 11” iPad Pro с традиционния LCD дисплей, тъя като mini-LED технологията продължава да е преимущество за по-високия клас таблети в серията. С предстоящата актуализация през 2024 година компанията може да се върне към паритета на функциите между двата модела iPad Pro.

Гигантът обнови 11” и 12.9” iPad Pro през октомври тази година, като добави чипа М2, така че не е изненада, че няма да видим друга актуализация, преди 2024 година. Компанията явно няма намерение да пусне mini-LED 11” iPad Pro, а вместо това ще премине директно към OLED за по-малкия модел.

The Elec и DigiTimes твърдят също потвърдиха, че Apple разработва OLED панели за по-големите си устройства като iPad и MacBook и се очаква технологията да бъде готова през 2024 година. По-рано Йънг посочи, че компанията ще представи 14.1” iPad Pro през 2023 година, но сега анализаторът обяви, че работата по устройството е прекратена. Въпреки това по-големи размери iPad все още са бъдеща възможност, твърди The Information, визирайки 16” iPad, а Bloomberg също потвърди интереса на Apple към по-големите таблети.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This