Изберете страница

Apple работи върху 11.1” и 13” OLED iPad Pro

Apple работи върху 11.1” и 13” модели OLED iPad Pro, които ще дебютират през първото тримесечие на 2024 година, твърди анализаторът Рос Йънг. Това не е първият път, когато чуваме за актуализираните модели таблети, които може да имат по-тънки рамки около дисплея, които ще увеличат размера му, без цялостна промяна в размерите на устройствата.

В момента Apple продава 12.9” mini-LED iPad Pro и 11” iPad Pro с традиционния LCD дисплей, тъя като mini-LED технологията продължава да е преимущество за по-високия клас таблети в серията. С предстоящата актуализация през 2024 година компанията може да се върне към паритета на функциите между двата модела iPad Pro.

Гигантът обнови 11” и 12.9” iPad Pro през октомври тази година, като добави чипа М2, така че не е изненада, че няма да видим друга актуализация, преди 2024 година. Компанията явно няма намерение да пусне mini-LED 11” iPad Pro, а вместо това ще премине директно към OLED за по-малкия модел.

The Elec и DigiTimes твърдят също потвърдиха, че Apple разработва OLED панели за по-големите си устройства като iPad и MacBook и се очаква технологията да бъде готова през 2024 година. По-рано Йънг посочи, че компанията ще представи 14.1” iPad Pro през 2023 година, но сега анализаторът обяви, че работата по устройството е прекратена. Въпреки това по-големи размери iPad все още са бъдеща възможност, твърди The Information, визирайки 16” iPad, а Bloomberg също потвърди интереса на Apple към по-големите таблети.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This