Изберете страница

Apple работи върху следващия си бюджетен iPhone

Apple вече работи по новия си бюджетен iPhone, който по план трябва да носи името – iPhone SE 4. Устройството е известно още като D59 с кодово име на проекта Ghost и е продължение на бюджетната линия iPhone на Apple, но ще е изцяло нова разработка.

С появата на четвъртото поколение iPhone SE Apple планира окончателно да оттегли остаряващия дизайн в стил iPhone 8, използван за предишните две поколения iPhone SE. Вместо това iPhone SE 4 ще се отличава с по-модерен външен вид и увеличен размер на дисплея, като ще наподобява много iPhone 14.

Слуховете към момента сочат, че iPhone SE 4 ще използва модифицирана версия на съществуващото шаси на iPhone 14, със същия плосък дизайн. Размерите му в сегашния стадий напълно съвпадат с тези на базовия модел iPhone 14, а последните данни потвърждават, че устройството няма да има Touch ID бутон, като вместо това ще разполага с познатия дизайн, заимстван от iPhone 14 и Face ID за биометрична идентификация.

Въпреки че размерите на шасито на iPhone SE 4 остават идентични с тези на iPhone 14, устройството ще има две важни функции, които значително го отличават от предишните базови модели – многофункционален Action бутон и USB-C порт.

Action бутонът е конфигурируем и се намира над тези за сила на звука. Той беше представен за пръв път с iPhone 15 Pro, където замести превключвателя за изключване на звука. Според текущата информация Apple възнамерява да превърне Action бутона в стандартна функция за цялата гама iPhone 16, като в крайна сметка той ще бъде наличен и в iPhone SE 4.

Не е ясно кога точно новият iPhone SE 4 ще се появи на пазара, но настоящият статус на разработката предполага потенциална дата през 2025 г.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This