Изберете страница

Apple работи върху следващия си бюджетен iPhone

Apple вече работи по новия си бюджетен iPhone, който по план трябва да носи името – iPhone SE 4. Устройството е известно още като D59 с кодово име на проекта Ghost и е продължение на бюджетната линия iPhone на Apple, но ще е изцяло нова разработка.

С появата на четвъртото поколение iPhone SE Apple планира окончателно да оттегли остаряващия дизайн в стил iPhone 8, използван за предишните две поколения iPhone SE. Вместо това iPhone SE 4 ще се отличава с по-модерен външен вид и увеличен размер на дисплея, като ще наподобява много iPhone 14.

Слуховете към момента сочат, че iPhone SE 4 ще използва модифицирана версия на съществуващото шаси на iPhone 14, със същия плосък дизайн. Размерите му в сегашния стадий напълно съвпадат с тези на базовия модел iPhone 14, а последните данни потвърждават, че устройството няма да има Touch ID бутон, като вместо това ще разполага с познатия дизайн, заимстван от iPhone 14 и Face ID за биометрична идентификация.

Въпреки че размерите на шасито на iPhone SE 4 остават идентични с тези на iPhone 14, устройството ще има две важни функции, които значително го отличават от предишните базови модели – многофункционален Action бутон и USB-C порт.

Action бутонът е конфигурируем и се намира над тези за сила на звука. Той беше представен за пръв път с iPhone 15 Pro, където замести превключвателя за изключване на звука. Според текущата информация Apple възнамерява да превърне Action бутона в стандартна функция за цялата гама iPhone 16, като в крайна сметка той ще бъде наличен и в iPhone SE 4.

Не е ясно кога точно новият iPhone SE 4 ще се появи на пазара, но настоящият статус на разработката предполага потенциална дата през 2025 г.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This