Изберете Страница

Apple работи върху своя собствена търсачка

Apple работи върху своя собствена търсачка, която ще си съперничи с тази на Google, твърди The Information. Технологията обаче е далеч от своя старт и се очаква да бъде готова най-рано през 2026 година.

През 2018 година Apple се опита да подпомогне проекта си, като закупи стартъпа Laserlike, основан от трима бивши инженери на Google. Технологията на компанията препоръчва уебсайтове въз основа на интересите на потребителя и историята на сърфиране. Сега се твърди, че основателите на Laserlike са се завърнали в Google.

Смята се, че екипът, който работи по търсачката на Apple, включва най-малко 200 служители и захранва технологията зад Spotlight, Siri Suggestions и отговорите, предоставяни от Siri. Компанията все още е на най-малко 4 години от пускането на своята версия на търсачка, твърди пред The Information човек от екипа. Докато Google плаща на Apple около 15 милиарда долара годишно, за да остане търсачка по подразбиране в устройствата на компанията, тя разработва своята конкурентна технология, което може да увеличи влиянието й при периодичните преговори с Google.

Междувременно Apple вече обсъжда използването на технологията за захранване на търсенията в Apple Music и App Store. Гигантът използва технологията за търсене, за да генерира данни за екипите си, които разработват приложения, използващи обработка на естествен език, като Translate, както и за туити за определени, заслужаващи внимание събития, които трябва да се показват в резултатите и да препоръчват статии на Apple News. Твърди се, че сред непосредствените приоритети на екипа е подобряването на Spotlight, така че да може да обработва “100 пъти повече” заявки отколкото в момента.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This