Изберете Страница

Apple работи върху своя собствена търсачка

Apple работи върху своя собствена търсачка, която ще си съперничи с тази на Google, твърди The Information. Технологията обаче е далеч от своя старт и се очаква да бъде готова най-рано през 2026 година.

През 2018 година Apple се опита да подпомогне проекта си, като закупи стартъпа Laserlike, основан от трима бивши инженери на Google. Технологията на компанията препоръчва уебсайтове въз основа на интересите на потребителя и историята на сърфиране. Сега се твърди, че основателите на Laserlike са се завърнали в Google.

Смята се, че екипът, който работи по търсачката на Apple, включва най-малко 200 служители и захранва технологията зад Spotlight, Siri Suggestions и отговорите, предоставяни от Siri. Компанията все още е на най-малко 4 години от пускането на своята версия на търсачка, твърди пред The Information човек от екипа. Докато Google плаща на Apple около 15 милиарда долара годишно, за да остане търсачка по подразбиране в устройствата на компанията, тя разработва своята конкурентна технология, което може да увеличи влиянието й при периодичните преговори с Google.

Междувременно Apple вече обсъжда използването на технологията за захранване на търсенията в Apple Music и App Store. Гигантът използва технологията за търсене, за да генерира данни за екипите си, които разработват приложения, използващи обработка на естествен език, като Translate, както и за туити за определени, заслужаващи внимание събития, които трябва да се показват в резултатите и да препоръчват статии на Apple News. Твърди се, че сред непосредствените приоритети на екипа е подобряването на Spotlight, така че да може да обработва “100 пъти повече” заявки отколкото в момента.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This