Изберете страница

Apple работи върху по-малък и по-достъпен вариант на HomePod

Apple може да пусне на пазара по-малък и по-евтин HomePod, по-късно тази година, твърди нов доклад на Taiwan Daily News. Цената на устройството ще бъде между 150 и 200 долара и по този начин то ще се конкурира още по-успешно с предложенията на Amazon и Google.

Всъщност в доклада си изданието пише, че компанията палнира да пусне на пазара тази година четири по-евтини продукта – достъпни версии на iPad, iPhone, MacBook Air и HomePod.

Интелигентният говорител на Apple, който излезе на пазара едва миналия месец е първият опит на гиганта да се вмъкне в тази пазарна ниша. Устройството впечатлява с качество и звук, но беше критикувано заради вградената версия на Siri, която не работи добре с повечето музикални стрийминг услуги и естествено заради високата си цена от 349 долара. По-евтината му версия би могла да компенсира втория проблем и да го направи по-достъпно за широката аудитория.

Продуктите на Apple са едни от най-съвременните устройства, но въобще не са евтини и това ги прави трудно достъпни за много от клиентите, но компанията има история в създаването на по-евтини устройства, особено през последните години. iPhone 5c беше представен като по-евтина алтернатива на iPhone 5s през 2013 година, а през 2016 добави и iPhone SE, който също притежава дизайна на 5s, но и хардуера на 6s и струва само 350 долара. Известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че тази година Apple ще пусне и по-евтин вариант на iPhone X с LCD екран, което означава, че компанията определено се грижи и за по-ниския ценови клас и е напълно възможно цитираното в доклада устройства действително да се появи на пазара. Още повече, че говорителите на конкурентите са далеч по-достъпни от HomePod и, ако Apple иска да го наложи на пазара, трябва да направи стъпка в посока намаляване на цената.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This