Изберете Страница

Apple работи върху по-малък и по-достъпен вариант на HomePod

Apple може да пусне на пазара по-малък и по-евтин HomePod, по-късно тази година, твърди нов доклад на Taiwan Daily News. Цената на устройството ще бъде между 150 и 200 долара и по този начин то ще се конкурира още по-успешно с предложенията на Amazon и Google.

Всъщност в доклада си изданието пише, че компанията палнира да пусне на пазара тази година четири по-евтини продукта – достъпни версии на iPad, iPhone, MacBook Air и HomePod.

Интелигентният говорител на Apple, който излезе на пазара едва миналия месец е първият опит на гиганта да се вмъкне в тази пазарна ниша. Устройството впечатлява с качество и звук, но беше критикувано заради вградената версия на Siri, която не работи добре с повечето музикални стрийминг услуги и естествено заради високата си цена от 349 долара. По-евтината му версия би могла да компенсира втория проблем и да го направи по-достъпно за широката аудитория.

Продуктите на Apple са едни от най-съвременните устройства, но въобще не са евтини и това ги прави трудно достъпни за много от клиентите, но компанията има история в създаването на по-евтини устройства, особено през последните години. iPhone 5c беше представен като по-евтина алтернатива на iPhone 5s през 2013 година, а през 2016 добави и iPhone SE, който също притежава дизайна на 5s, но и хардуера на 6s и струва само 350 долара. Известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че тази година Apple ще пусне и по-евтин вариант на iPhone X с LCD екран, което означава, че компанията определено се грижи и за по-ниския ценови клас и е напълно възможно цитираното в доклада устройства действително да се появи на пазара. Още повече, че говорителите на конкурентите са далеч по-достъпни от HomePod и, ако Apple иска да го наложи на пазара, трябва да направи стъпка в посока намаляване на цената.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This