Изберете Страница

Apple работи върху по-малък и по-достъпен вариант на HomePod

Apple може да пусне на пазара по-малък и по-евтин HomePod, по-късно тази година, твърди нов доклад на Taiwan Daily News. Цената на устройството ще бъде между 150 и 200 долара и по този начин то ще се конкурира още по-успешно с предложенията на Amazon и Google.

Всъщност в доклада си изданието пише, че компанията палнира да пусне на пазара тази година четири по-евтини продукта – достъпни версии на iPad, iPhone, MacBook Air и HomePod.

Интелигентният говорител на Apple, който излезе на пазара едва миналия месец е първият опит на гиганта да се вмъкне в тази пазарна ниша. Устройството впечатлява с качество и звук, но беше критикувано заради вградената версия на Siri, която не работи добре с повечето музикални стрийминг услуги и естествено заради високата си цена от 349 долара. По-евтината му версия би могла да компенсира втория проблем и да го направи по-достъпно за широката аудитория.

Продуктите на Apple са едни от най-съвременните устройства, но въобще не са евтини и това ги прави трудно достъпни за много от клиентите, но компанията има история в създаването на по-евтини устройства, особено през последните години. iPhone 5c беше представен като по-евтина алтернатива на iPhone 5s през 2013 година, а през 2016 добави и iPhone SE, който също притежава дизайна на 5s, но и хардуера на 6s и струва само 350 долара. Известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че тази година Apple ще пусне и по-евтин вариант на iPhone X с LCD екран, което означава, че компанията определено се грижи и за по-ниския ценови клас и е напълно възможно цитираното в доклада устройства действително да се появи на пазара. Още повече, че говорителите на конкурентите са далеч по-достъпни от HomePod и, ако Apple иска да го наложи на пазара, трябва да направи стъпка в посока намаляване на цената.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This