Изберете страница

Apple работи върху по-малък и по-достъпен вариант на HomePod

Apple може да пусне на пазара по-малък и по-евтин HomePod, по-късно тази година, твърди нов доклад на Taiwan Daily News. Цената на устройството ще бъде между 150 и 200 долара и по този начин то ще се конкурира още по-успешно с предложенията на Amazon и Google.

Всъщност в доклада си изданието пише, че компанията палнира да пусне на пазара тази година четири по-евтини продукта – достъпни версии на iPad, iPhone, MacBook Air и HomePod.

Интелигентният говорител на Apple, който излезе на пазара едва миналия месец е първият опит на гиганта да се вмъкне в тази пазарна ниша. Устройството впечатлява с качество и звук, но беше критикувано заради вградената версия на Siri, която не работи добре с повечето музикални стрийминг услуги и естествено заради високата си цена от 349 долара. По-евтината му версия би могла да компенсира втория проблем и да го направи по-достъпно за широката аудитория.

Продуктите на Apple са едни от най-съвременните устройства, но въобще не са евтини и това ги прави трудно достъпни за много от клиентите, но компанията има история в създаването на по-евтини устройства, особено през последните години. iPhone 5c беше представен като по-евтина алтернатива на iPhone 5s през 2013 година, а през 2016 добави и iPhone SE, който също притежава дизайна на 5s, но и хардуера на 6s и струва само 350 долара. Известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че тази година Apple ще пусне и по-евтин вариант на iPhone X с LCD екран, което означава, че компанията определено се грижи и за по-ниския ценови клас и е напълно възможно цитираното в доклада устройства действително да се появи на пазара. Още повече, че говорителите на конкурентите са далеч по-достъпни от HomePod и, ако Apple иска да го наложи на пазара, трябва да направи стъпка в посока намаляване на цената.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This