Изберете Страница

Apple работи върху обновено изживяване със Siri, което няма да изисква фразата „Hey Siri“ за активиране на асистента

Apple работи върху обновено изживяване със Siri, което няма да изисква фразата “Hey Siri” за активиране на асистента, твърди журналистът Марк Гърман. В последния си бюлетин PowerOn той посочва, че компанията разработва начин Siri да може да разбира фрази и команди, без да у нужно да се използва задействащата фраза – само с произнасяне на “Siri”.

Според журналиста, промяната се очаква да влезе в сила някъде през следващата година, или през 2024г. Въпреки че тя може да изглежда минимална, това е техническо предизвикателство, което изисква значително AI обучение и основна инженерна работа.

Сложността се крие в това, че Siri трябва да може да разбере името си в множество акценти и диалекти. Наличието на две думи в текущата задействаща фраза, всъщност увеличава вероятността системата правилно да улови сигнала.

Гърман твърди още, че Apple работи за по-нататъшно интегриране на Siri в услуги и приложения от трети страни, за да предостави повече контекст и помощ на потребителите, а след въвеждането на българско меню с iOS 16, аз лично се надявам в скоро време асистентът да може да комуникира с нас и на български език.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This