Изберете Страница

Apple работи върху обновено изживяване със Siri, което няма да изисква фразата „Hey Siri“ за активиране на асистента

Apple работи върху обновено изживяване със Siri, което няма да изисква фразата “Hey Siri” за активиране на асистента, твърди журналистът Марк Гърман. В последния си бюлетин PowerOn той посочва, че компанията разработва начин Siri да може да разбира фрази и команди, без да у нужно да се използва задействащата фраза – само с произнасяне на “Siri”.

Според журналиста, промяната се очаква да влезе в сила някъде през следващата година, или през 2024г. Въпреки че тя може да изглежда минимална, това е техническо предизвикателство, което изисква значително AI обучение и основна инженерна работа.

Сложността се крие в това, че Siri трябва да може да разбере името си в множество акценти и диалекти. Наличието на две думи в текущата задействаща фраза, всъщност увеличава вероятността системата правилно да улови сигнала.

Гърман твърди още, че Apple работи за по-нататъшно интегриране на Siri в услуги и приложения от трети страни, за да предостави повече контекст и помощ на потребителите, а след въвеждането на българско меню с iOS 16, аз лично се надявам в скоро време асистентът да може да комуникира с нас и на български език.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This