Изберете страница

Apple работи върху обновено изживяване със Siri, което няма да изисква фразата „Hey Siri“ за активиране на асистента

Apple работи върху обновено изживяване със Siri, което няма да изисква фразата “Hey Siri” за активиране на асистента, твърди журналистът Марк Гърман. В последния си бюлетин PowerOn той посочва, че компанията разработва начин Siri да може да разбира фрази и команди, без да у нужно да се използва задействащата фраза – само с произнасяне на “Siri”.

Според журналиста, промяната се очаква да влезе в сила някъде през следващата година, или през 2024г. Въпреки че тя може да изглежда минимална, това е техническо предизвикателство, което изисква значително AI обучение и основна инженерна работа.

Сложността се крие в това, че Siri трябва да може да разбере името си в множество акценти и диалекти. Наличието на две думи в текущата задействаща фраза, всъщност увеличава вероятността системата правилно да улови сигнала.

Гърман твърди още, че Apple работи за по-нататъшно интегриране на Siri в услуги и приложения от трети страни, за да предостави повече контекст и помощ на потребителите, а след въвеждането на българско меню с iOS 16, аз лично се надявам в скоро време асистентът да може да комуникира с нас и на български език.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This