Изберете Страница

Apple работи върху нов iPad с Face ID, тънки рамки и без хоум бутон

Apple работи върху нов iPad от висок клас, който ще бъде представен през следващата година и ще има много от дизайнерските елементи на iPhone X, съобщи Bloomberg.

Устройството най-вероятно ще е от серията Pro и няма да има хоум бутон. Освен това ще притежава тънки рамки около дисплея, по-бърз процесор, персонализиран графичен процесор и поддръжка на лицево разпознаване, подобна на Face ID на iPhone X. С премахването на хоум бутона, компанията ще има възможността да намали значително размера на ръбовете в горната и долна частна устройството за пръв път от 2010 година насам, като доближи дизайна му до този на десетия юбилеен модел iPhone. Това ще бъде и първият голям редизайн за iPad, след дебюта на iPad Pro през 2015 година.

Интересното обаче е, че докато Bloomberg очаква новият модел iPad да притежава повечето знакови характеристики на iPhone X, то OLED дисплеят няма да е една от тях. Вместо това таблетът ще продължи да използва LCD, най-вероятно защото доставчиците на Apple все още работят върху увеличаването на производството на OLED панели за iPhone X. Samsung все още е единствената компания, която може да произвежда подходящите дисплеи, но технически и финансови ограничения ще попречат на Apple да постави такъв в новия си модел iPad следващата година. Заедно с таблета, компанията работи и върху нова версия на Apple Pencil и още софтуерни инструменти за стилуса.

Според Bloomberg се очаква преработеният iPad да бъде представен „малко повече от година, след предишното обновяване на iPad Pro“, или някъде през септември 2018. Тази информация кореспондира пряко с твърденията на известния анализатор Минг-Чи Куо, който сподели, че смята, че iPad Pro ще бъде пуснат през 2018 година и ще е оборудван с TrueDepth камера и поддръжка на Face ID.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This