Apple работи върху нов iPad от висок клас, който ще бъде представен през следващата година и ще има много от дизайнерските елементи на iPhone X, съобщи Bloomberg.

Устройството най-вероятно ще е от серията Pro и няма да има хоум бутон. Освен това ще притежава тънки рамки около дисплея, по-бърз процесор, персонализиран графичен процесор и поддръжка на лицево разпознаване, подобна на Face ID на iPhone X. С премахването на хоум бутона, компанията ще има възможността да намали значително размера на ръбовете в горната и долна частна устройството за пръв път от 2010 година насам, като доближи дизайна му до този на десетия юбилеен модел iPhone. Това ще бъде и първият голям редизайн за iPad, след дебюта на iPad Pro през 2015 година.

Интересното обаче е, че докато Bloomberg очаква новият модел iPad да притежава повечето знакови характеристики на iPhone X, то OLED дисплеят няма да е една от тях. Вместо това таблетът ще продължи да използва LCD, най-вероятно защото доставчиците на Apple все още работят върху увеличаването на производството на OLED панели за iPhone X. Samsung все още е единствената компания, която може да произвежда подходящите дисплеи, но технически и финансови ограничения ще попречат на Apple да постави такъв в новия си модел iPad следващата година. Заедно с таблета, компанията работи и върху нова версия на Apple Pencil и още софтуерни инструменти за стилуса.

Според Bloomberg се очаква преработеният iPad да бъде представен „малко повече от година, след предишното обновяване на iPad Pro“, или някъде през септември 2018. Тази информация кореспондира пряко с твърденията на известния анализатор Минг-Чи Куо, който сподели, че смята, че iPad Pro ще бъде пуснат през 2018 година и ще е оборудван с TrueDepth камера и поддръжка на Face ID.