Изберете Страница

Apple работи върху нов достъпен iPad с чип А14, 5G и USB-C порт

Apple работи върху нов достъпен iPad с чип А14 Bionic и поддръжка на 5G, който вместо Lightning ще предложи USB-C порт. Това означава, че компанията най-сетне планира да добави порта в цялата си гама таблети, след като iPad Pro го получи през 2018, iPad Air през 2020, а iPad mini – през 2021 година.

Наличието на USB-C отваря нови възможности за потребителите, тъй като портът поддържа по-бързи скорости на трансфер и по-голямо разнообразие от периферни устройства, докато Lightning портът все още е базиран на по-бавния USB 2.0 стандарт и разчита на адаптери за почти всичко.

Освен това новият iPad от начално ниво ще разполага с Retina дисплей със същата резолюция като iPad Air и можем да очакваме леко увеличение в размера до 10.5” или 10.9”. Въпреки това обаче, по-модерните спецификации на дисплея, като широка цветова гама с DCI-P3 и по-висока яркост, ще останат привилегия на по-скъпите модели iPad.

Очаква се iPad от 10-то поколение да бъде оборудван с чип A14 Bionic, което ще повиши производителността му с около 30%, спрямо текущия модел. Apple ще добави и поддръжка на 5G за клетъчните модели. За съжаление няма информация дали дизайнът на таблета ще бъде освежен, но това изглежда много вероятно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This