Изберете Страница

Apple работи върху нов достъпен iPad с чип А14, 5G и USB-C порт

Apple работи върху нов достъпен iPad с чип А14 Bionic и поддръжка на 5G, който вместо Lightning ще предложи USB-C порт. Това означава, че компанията най-сетне планира да добави порта в цялата си гама таблети, след като iPad Pro го получи през 2018, iPad Air през 2020, а iPad mini – през 2021 година.

Наличието на USB-C отваря нови възможности за потребителите, тъй като портът поддържа по-бързи скорости на трансфер и по-голямо разнообразие от периферни устройства, докато Lightning портът все още е базиран на по-бавния USB 2.0 стандарт и разчита на адаптери за почти всичко.

Освен това новият iPad от начално ниво ще разполага с Retina дисплей със същата резолюция като iPad Air и можем да очакваме леко увеличение в размера до 10.5” или 10.9”. Въпреки това обаче, по-модерните спецификации на дисплея, като широка цветова гама с DCI-P3 и по-висока яркост, ще останат привилегия на по-скъпите модели iPad.

Очаква се iPad от 10-то поколение да бъде оборудван с чип A14 Bionic, което ще повиши производителността му с около 30%, спрямо текущия модел. Apple ще добави и поддръжка на 5G за клетъчните модели. За съжаление няма информация дали дизайнът на таблета ще бъде освежен, но това изглежда много вероятно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This