Изберете страница

Apple работи върху нов достъпен iPad с чип А14, 5G и USB-C порт

Apple работи върху нов достъпен iPad с чип А14 Bionic и поддръжка на 5G, който вместо Lightning ще предложи USB-C порт. Това означава, че компанията най-сетне планира да добави порта в цялата си гама таблети, след като iPad Pro го получи през 2018, iPad Air през 2020, а iPad mini – през 2021 година.

Наличието на USB-C отваря нови възможности за потребителите, тъй като портът поддържа по-бързи скорости на трансфер и по-голямо разнообразие от периферни устройства, докато Lightning портът все още е базиран на по-бавния USB 2.0 стандарт и разчита на адаптери за почти всичко.

Освен това новият iPad от начално ниво ще разполага с Retina дисплей със същата резолюция като iPad Air и можем да очакваме леко увеличение в размера до 10.5” или 10.9”. Въпреки това обаче, по-модерните спецификации на дисплея, като широка цветова гама с DCI-P3 и по-висока яркост, ще останат привилегия на по-скъпите модели iPad.

Очаква се iPad от 10-то поколение да бъде оборудван с чип A14 Bionic, което ще повиши производителността му с около 30%, спрямо текущия модел. Apple ще добави и поддръжка на 5G за клетъчните модели. За съжаление няма информация дали дизайнът на таблета ще бъде освежен, но това изглежда много вероятно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This