Изберете Страница

Apple работи върху нов достъпен iPad с чип А14, 5G и USB-C порт

Apple работи върху нов достъпен iPad с чип А14 Bionic и поддръжка на 5G, който вместо Lightning ще предложи USB-C порт. Това означава, че компанията най-сетне планира да добави порта в цялата си гама таблети, след като iPad Pro го получи през 2018, iPad Air през 2020, а iPad mini – през 2021 година.

Наличието на USB-C отваря нови възможности за потребителите, тъй като портът поддържа по-бързи скорости на трансфер и по-голямо разнообразие от периферни устройства, докато Lightning портът все още е базиран на по-бавния USB 2.0 стандарт и разчита на адаптери за почти всичко.

Освен това новият iPad от начално ниво ще разполага с Retina дисплей със същата резолюция като iPad Air и можем да очакваме леко увеличение в размера до 10.5” или 10.9”. Въпреки това обаче, по-модерните спецификации на дисплея, като широка цветова гама с DCI-P3 и по-висока яркост, ще останат привилегия на по-скъпите модели iPad.

Очаква се iPad от 10-то поколение да бъде оборудван с чип A14 Bionic, което ще повиши производителността му с около 30%, спрямо текущия модел. Apple ще добави и поддръжка на 5G за клетъчните модели. За съжаление няма информация дали дизайнът на таблета ще бъде освежен, но това изглежда много вероятно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This