Изберете страница

Apple работи върху нови носими устройства за проследяване на здравето

Apple работи върху нови носими устройства за проследяване на здравето, подобни на AirTag, става ясно от нов патент на компанията. Устройствата ще се наричат Wearable Tag и ще включват различни сензори за проследяване.

Според патента, регистриран в Европа, таговете ще се поставят върху различни части на тялото или дрехите на потребителите и са предназначени за различни функции, свързани със здравето. Възможностите са много и варират от проследяване на излагането на слънчева светлина до помощ при физиотерапия, разпознаване на падане и фитнес активност. В зависимост от конкретната функция, Wearable Tag ще включва различни сензори, което ще гарантира точното и изчерпателно събиране на данни.

Патентът разкрива още, че потребителите ще могат да конфигурират и контролират таговете чрез електронно устройство като iPhone, което не само ще определя местоположението им, но и ще им помага да изберат желаната функция. След това Wearable Tag ще събира данни от сензорите си и ще ги изпраща на устройството за анализ и обратна връзка.

Таговете ще могат да се комбинират и да се носят на различни части от тялото, като китката, ръката, пръста, шията, талията, глезена и др. Те ще комуникират с iPhone, Apple Watch и iPad. Корпусът им ще е изработен от различни материали, сред които пластмаса, стъкло, керамика, метал, плат или комбинация от няколко такива.

Патентът е подаден още през 2020 година и визуализира концепцията на компанията за разширяване възможностите на носимите устройства отвъд простото проследяване. Дали и кога Wearable Tag ще стане факт обаче, няма как да знаем.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This