Изберете Страница

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии на софтуера. Разширената защита на данните в iCloud единствените категории, които не са покрити от криптирането от край до край са Mail, Contacts и Calendar.

Освен това релийз-кандидат версиите включват новото приложение Freeform, което може да се използва за бележки, скициране, рисуване, създаване на табла и др. С него няколко души могат да работят на една и съща дъска Freeform, като промените се синхронизират за всички участници в реално време.

RC версията на iPadOS предоставя и поддръжка на външен дислей на функцията за многозадачност Stage Manager, която позволява използването на до 8 приложения едновременно. Поддръжката е налична за моделите M1 и M2 iPad.

Apple добавя и нова архитектура на приложението Home, проектирана да осигури по-бърза и надеждна производителност, особено в домове с много аксесоари за интелигентен дом. Тя изисква бета софтуер HomePod 16.2 и приложението не работи с устройства, актуализирани до iOS 16.2, iPadOS 16.2 или macOS Ventura 13.1.

Неволните SOS повиквания могат да бъдат докладвани на Apple, има нов уиджет Sleep, спортните резултати на живо се завръщат в TV приложението, има промени за Always-On Display на iPhone 14 Pro и много други.

Налична е и новата караоке функция Apple Music Sing, която ви дава нов начин да пеете с милионите си любими песни в Apple Music. Има и регулируеми вокали, за да можете да правите дует с изпълнителите, да пеете соло или да ги смесвате. Подобрените текстове beat-by-beat правят следването на музиката още по-лесно.

Новите настройки на заключения екран Always-On Display ви позволяват да скриете тапет или известия, когято функцията е активирана. Има и нов уиджет за лекарства, който ви дава възможност да преглеждате напомняния и да осъществявате бърз достъп до графика си.

Game Center се сдобива с SharePlay за мултиплейър игри, за да можете да играете с хора, с които сте във FaceTime разговор. Уиджетът за активност ви дава възможност да видите какво играят и постигат приятелите ви направо на началния екран.

Освен всичко това, актуализацията включва и някои подобрения и корекции на грешки – подобрено търсене в съобщенията и намиране на снимки, въз основа на тяхното съдържание, изключване на настройката за скриване на IP адрес временно за даден сайт за потребителите на iCloud Private Relay, новинарски статии в Weather, свързани с местоположението, 10-минутен AirDrop за предотвратяване на нежелани заявки за получаване на съдържание, коригиран проблем със синхронизирането на бележките в iCloud и оптимизации за откриване на сривове на моделите iPhone 14 и 14 Pro. Някои функции може и да не са налични за всички региони или всичик усторйства на Apple.

Официалният релийз на iOS 16.2 се очаква някъде в средата на месеца.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This