Изберете Страница

Apple пусна iOS 14.2 с нови емотикони, тапети и функция за локализиране на хора с LiDAR

Снощи Apple пусна официално iOS 14.2, която включва множество нови функции и някои важни корекции на грешки и актуализации за сигурността.

Най-многобройни може би са новите емотикони – над 100 на брой, сред които транссексуално знаме, усмихнато лице със сълза, стиснати пръсти и др. Заедно с тях ще получите и нови тапети, които се променят в Dark Mode, известия за нивото на звука на слушалките и преработени контроли за AirPlay, но това далеч не е най-интересното.

Новата версия на операционната система включва и нова функция за достъпност за незрящи потребители, която ще е преимущество на iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, благодарение на вградения LiDAR сензор. С нея ще можете да използвате телефона си, за да откриете присъствието на хора и да определите разстоянието до тях в изгледа на камерата. С оглед пандемията от COVID-19, тази опция може да се използва от незрящите потребители за получаване на предупреждение, когато някой се доближи прекомерно, към което може да се добави и хаптичен импулс.

Когато Apple представи HomePod mini, компанията говори за новата функция Intercom, която ви позволява да взаимодействате с друг потребител във вашия дом. Новите актуализации на софтуера добавят поддръжката й за iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods и CarPlay.

Ако имате AirPods, вече можете да активиране оптимизирано зареждане на батерията, което работи по същия начин, като опцията за вашия iPhone, с която вече сме свикнали – ако включите слушалките на зареждане вечерта, те няма да се зареждат с пълна скорост, вместо това телефонът ви ще им посочи точно кога да се заредят до 100%, преди да се събудите сутринта, което ще подобри живота на батерията.

Apple пусна още iPadOS 14.2 и watchOS 7.1, като последната донесе функцията ЕКГ за потребителите на Русия и Южна Корея, но България за съжаление все още не е в списъка.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This