Изберете Страница

Apple пусна iOS 14.2 с нови емотикони, тапети и функция за локализиране на хора с LiDAR

Снощи Apple пусна официално iOS 14.2, която включва множество нови функции и някои важни корекции на грешки и актуализации за сигурността.

Най-многобройни може би са новите емотикони – над 100 на брой, сред които транссексуално знаме, усмихнато лице със сълза, стиснати пръсти и др. Заедно с тях ще получите и нови тапети, които се променят в Dark Mode, известия за нивото на звука на слушалките и преработени контроли за AirPlay, но това далеч не е най-интересното.

Новата версия на операционната система включва и нова функция за достъпност за незрящи потребители, която ще е преимущество на iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, благодарение на вградения LiDAR сензор. С нея ще можете да използвате телефона си, за да откриете присъствието на хора и да определите разстоянието до тях в изгледа на камерата. С оглед пандемията от COVID-19, тази опция може да се използва от незрящите потребители за получаване на предупреждение, когато някой се доближи прекомерно, към което може да се добави и хаптичен импулс.

Когато Apple представи HomePod mini, компанията говори за новата функция Intercom, която ви позволява да взаимодействате с друг потребител във вашия дом. Новите актуализации на софтуера добавят поддръжката й за iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods и CarPlay.

Ако имате AirPods, вече можете да активиране оптимизирано зареждане на батерията, което работи по същия начин, като опцията за вашия iPhone, с която вече сме свикнали – ако включите слушалките на зареждане вечерта, те няма да се зареждат с пълна скорост, вместо това телефонът ви ще им посочи точно кога да се заредят до 100%, преди да се събудите сутринта, което ще подобри живота на батерията.

Apple пусна още iPadOS 14.2 и watchOS 7.1, като последната донесе функцията ЕКГ за потребителите на Русия и Южна Корея, но България за съжаление все още не е в списъка.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This