Изберете страница

Apple пусна iOS 14.2 с нови емотикони, тапети и функция за локализиране на хора с LiDAR

Снощи Apple пусна официално iOS 14.2, която включва множество нови функции и някои важни корекции на грешки и актуализации за сигурността.

Най-многобройни може би са новите емотикони – над 100 на брой, сред които транссексуално знаме, усмихнато лице със сълза, стиснати пръсти и др. Заедно с тях ще получите и нови тапети, които се променят в Dark Mode, известия за нивото на звука на слушалките и преработени контроли за AirPlay, но това далеч не е най-интересното.

Новата версия на операционната система включва и нова функция за достъпност за незрящи потребители, която ще е преимущество на iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, благодарение на вградения LiDAR сензор. С нея ще можете да използвате телефона си, за да откриете присъствието на хора и да определите разстоянието до тях в изгледа на камерата. С оглед пандемията от COVID-19, тази опция може да се използва от незрящите потребители за получаване на предупреждение, когато някой се доближи прекомерно, към което може да се добави и хаптичен импулс.

Когато Apple представи HomePod mini, компанията говори за новата функция Intercom, която ви позволява да взаимодействате с друг потребител във вашия дом. Новите актуализации на софтуера добавят поддръжката й за iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods и CarPlay.

Ако имате AirPods, вече можете да активиране оптимизирано зареждане на батерията, което работи по същия начин, като опцията за вашия iPhone, с която вече сме свикнали – ако включите слушалките на зареждане вечерта, те няма да се зареждат с пълна скорост, вместо това телефонът ви ще им посочи точно кога да се заредят до 100%, преди да се събудите сутринта, което ще подобри живота на батерията.

Apple пусна още iPadOS 14.2 и watchOS 7.1, като последната донесе функцията ЕКГ за потребителите на Русия и Южна Корея, но България за съжаление все още не е в списъка.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This