Снощи Apple пусна първия официален ъпдейт на iOS 12 – iOS 12.0.1, който идва само три седмици след основната версия на операционната система. Актуализацията е налице за всички съвместими устройства и поправя някои бъгове, които измъчваха потребителите.

Тя решава проблема със зареждането на iPhone Xs при изключен екран, открит малко след дебюта на iOS 12 и поправя сериозния бъг с WiFi, който караше устройствата да предпочитат да се свържат към 2.4 GHz мрежа, вместо към 5 GHz и съответно осигуряваше по-ниска скорост. Другите корекции включват връщането на клавиша „123“ за iPad, който беше преместен и заменен с този за емотикони, поправки за липсващите субтитри в някои видео приложения и проблема с недостъпния Bluetooth.

Много от тези бъгове бяха планирани за поправка в iOS 12.1, която понастоящем е в бета версия и се тества от разработчиците и публичните бета тестери, но явно компанията е решила да ни изненада предсрочно с бързото им отстраняване. Можете да изтеглите iOS 12.0.1 по обичайния начин от приложението за настройки.