Изберете Страница

Apple пусна iOS 11.3.1 с корекция за неработещите в следствие на ремонт от неоторизирани сервизи дисплеи на iPhone 8

Снощи Apple пусна iOS 11.3.1, която идва само месец след голямата актуализация iOS 11.3, донесла инструмента за следене на здравето на батерията, Business Chat за iMessage, нови Animoji за iPhone X и др.

Актуализацията вече е налична за всички съвместими устройства и носи редица подобрения в производителността и сигурността, както и корекции на бъгове, а може би най-важната й част е поправката на проблема, свързан с дисплеите на iPhone 8, ремонтирани от неоторизирани сервизи, които спираха да работят след ъпдейт до iOS 11.3.

Както вече писахме, ремонтираните от външни сервизи дисплеи на някои бройки iPhone 8/8 Plus спираха да работят коректно, след предишния ъпдейт, защото са били заменени с неоригинални, а проблемът се крие в малък чип, който деактивира функцията за докосване, откривайки неоригиналната част. Така и не стана ясно дали компанията умишлено е предприела тази стъпка, за да ограничи обслужването на устройствата си в неоторизирани сервизи, но в бележките към iOS 11.3.1 тя отново насърчава клиентите да използват оригинални части и оторизирани доставчици.

Ъпдейтът можете да инсталирате по добре познатите начини – чрез iTunes, или ОТА, като отворите Settings – General – Software Update.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This