Изберете страница

Apple пусна iOS 11.3.1 с корекция за неработещите в следствие на ремонт от неоторизирани сервизи дисплеи на iPhone 8

Снощи Apple пусна iOS 11.3.1, която идва само месец след голямата актуализация iOS 11.3, донесла инструмента за следене на здравето на батерията, Business Chat за iMessage, нови Animoji за iPhone X и др.

Актуализацията вече е налична за всички съвместими устройства и носи редица подобрения в производителността и сигурността, както и корекции на бъгове, а може би най-важната й част е поправката на проблема, свързан с дисплеите на iPhone 8, ремонтирани от неоторизирани сервизи, които спираха да работят след ъпдейт до iOS 11.3.

Както вече писахме, ремонтираните от външни сервизи дисплеи на някои бройки iPhone 8/8 Plus спираха да работят коректно, след предишния ъпдейт, защото са били заменени с неоригинални, а проблемът се крие в малък чип, който деактивира функцията за докосване, откривайки неоригиналната част. Така и не стана ясно дали компанията умишлено е предприела тази стъпка, за да ограничи обслужването на устройствата си в неоторизирани сервизи, но в бележките към iOS 11.3.1 тя отново насърчава клиентите да използват оригинални части и оторизирани доставчици.

Ъпдейтът можете да инсталирате по добре познатите начини – чрез iTunes, или ОТА, като отворите Settings – General – Software Update.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This