Снощи Apple пусна iOS 11.3.1, която идва само месец след голямата актуализация iOS 11.3, донесла инструмента за следене на здравето на батерията, Business Chat за iMessage, нови Animoji за iPhone X и др.

Актуализацията вече е налична за всички съвместими устройства и носи редица подобрения в производителността и сигурността, както и корекции на бъгове, а може би най-важната й част е поправката на проблема, свързан с дисплеите на iPhone 8, ремонтирани от неоторизирани сервизи, които спираха да работят след ъпдейт до iOS 11.3.

Както вече писахме, ремонтираните от външни сервизи дисплеи на някои бройки iPhone 8/8 Plus спираха да работят коректно, след предишния ъпдейт, защото са били заменени с неоригинални, а проблемът се крие в малък чип, който деактивира функцията за докосване, откривайки неоригиналната част. Така и не стана ясно дали компанията умишлено е предприела тази стъпка, за да ограничи обслужването на устройствата си в неоторизирани сервизи, но в бележките към iOS 11.3.1 тя отново насърчава клиентите да използват оригинални части и оторизирани доставчици.

Ъпдейтът можете да инсталирате по добре познатите начини – чрез iTunes, или ОТА, като отворите Settings – General – Software Update.