Изберете страница

Apple пусна iOS 11.3.1 с корекция за неработещите в следствие на ремонт от неоторизирани сервизи дисплеи на iPhone 8

Снощи Apple пусна iOS 11.3.1, която идва само месец след голямата актуализация iOS 11.3, донесла инструмента за следене на здравето на батерията, Business Chat за iMessage, нови Animoji за iPhone X и др.

Актуализацията вече е налична за всички съвместими устройства и носи редица подобрения в производителността и сигурността, както и корекции на бъгове, а може би най-важната й част е поправката на проблема, свързан с дисплеите на iPhone 8, ремонтирани от неоторизирани сервизи, които спираха да работят след ъпдейт до iOS 11.3.

Както вече писахме, ремонтираните от външни сервизи дисплеи на някои бройки iPhone 8/8 Plus спираха да работят коректно, след предишния ъпдейт, защото са били заменени с неоригинални, а проблемът се крие в малък чип, който деактивира функцията за докосване, откривайки неоригиналната част. Така и не стана ясно дали компанията умишлено е предприела тази стъпка, за да ограничи обслужването на устройствата си в неоторизирани сервизи, но в бележките към iOS 11.3.1 тя отново насърчава клиентите да използват оригинални части и оторизирани доставчици.

Ъпдейтът можете да инсталирате по добре познатите начини – чрез iTunes, или ОТА, като отворите Settings – General – Software Update.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This