Изберете Страница

Apple пусна iOS 11.3 с инструмент за здравето на батерията, ARKit 1.5, Business Chat, нови Animoji и др.

Снощи Apple пусна официалната версия на iOS 11.3, която е достъпна за всички съвместими устройства. Това е основна актуализация, която носи дълъг списък нови функции, включително и някои, които компанията обещава от месеци.

Функцията Battery Health, която трябва да предоставя на потребителите повече информация за здравето на батерията, дойде след бурната реакция в резултат на признанието на гиганта, че забавя софтуерно по-старите модели iPhone. Тя предлага подробности за максималния капацитет на батерията и върховата производителност, а за телефоните с износени батерии и възможност за управление на ефективността. По подразбиране това управление е деактивирано и ще се активира, само ако устройството се самоизключи неочаквано. Функцията е достъпна не само за iPhone, но и за iPad, които са били включени на зарядно дълъг период от време.

iOS 11.3 въвежда и ARKit 1.5 нова версия на рамката, която ще позволи на разработчиците да правят още повече приложения с добавена реалност. ARKit 1.5 по-точно картографира неправилно оформени повърхности, разпознава изображения и обекти и позволява виртуалните обекти да се поставят върху вертикални повърхности като стени например.

С актуализацията идва и нова здравна функция за САЩ, която ще обобщава всичките медицински записи на лесно и достъпно място, стига да има доставчик, чийто списък компанията обяви в прессъобщение.

Имаме и нови Anomoji – дракон, мечка, череп и лъв за iPhone X, както и някои актуализации на вече съществуващите стандартни емотикони, описани в Emojpedia. Лъвът например е малко по-тъжен, докато черепът вече има челюст.

Има и някои по-дребни промени, които обаче си заслужава да се отбележат. Нова секция For You в Apple News, която показва съдържание, избрано ръчно и най-добрите видео клипове, както и поддръжка за Advanced Mobile Location (AML), която предлага по-точна локализация при спешни повиквания в страните, където услугата се поддържа. Разширен е и броят на устройствата, които ще поддържат HomeKit, за да се улесни намирането на подходящи хора, които да следвате. Нов екран за поверителност ще се появи, когато Apple поиска информация в няколко начални екрана, при първото отваряне на приложения.

В App Store най-сетне можете да сортирате отзивите по полезност, за да намерите лесно информация за приложенията, а в раздел Updates са налице повече подробности за размера на ъпдейта. Още преди да пусне официално iOS 11.3, компанията добави и нова секция за музикални видео клипове в Apple Music, за да улесни намирането на това, което харесвате.

За САЩ вече имаме и поддръжка на Business Chat, която ще позволи взаимодействие с компании като Wells Figo, Delta, Hilton и Lowe в приложението iMessage. Направени са и подобрения в сигурността на Safari, Handoff и Universal Clipboard, има нова функция за корекции на грешките за клавиатурата.

Разбира се актуализацията оправя и някои софтуерни програмни грешки като тази, която кара входящите обаждания да не активират екрана на iPhone, бъгът, който възпрепятства възпроизвеждането на гласова поща, повече контрол за родителите, които не одобряват покупките от страна на децата си, чрез Face ID, правилно синхронизиране на контактите и възпроизвеждане на музика в автомобила и др.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This